LUDNICA ŠIROM EVROPE: Atletiko bacio na kolena moćni Bajern, preokret Barse bez Mesija, Gvardiola će sanjati Rodžersa i Seltik (VIDEO)

Ko je veče odlučio da provede uz gledanje Lige šampiona, ni malo se nije prevario.

Pregršt golova, sjajnih utakmica i još mnogo toga, krenimo redom.

U meču sa najmanje postignutih pogodaka Atletiko Madrid je savladao Bajern na Visente Kalderonu sa 1:0. Madriđani su do drugog minimalnog trijumfa u novoj sezoni Lige šampiona stigli prelepim golom Karaska u 35. minutu utakmice. Ekipa Karla Anćelotija je očekivano držala loptu više u svom posedu, imali su nekoliko veoma dobrih šansi u prvom delu, ali do gola nisu mogli. Ništa se nije menjalo ni u drugih 45 minuta, Bavarci su se besumočno dodavali, a Atletiko je ozbiljno pretio kad god mu se ukazala prilika. Mogli su momci Čola Simeona i do ubedljivije pobede, ali je iz penala prečku pogodio Grizman u 84. minutu. Ovo je prvi poraz ove sezone za Bajern u svim takmičenjima, pa će Atletiko sa prvog mesta dočekati treće kolo.

Rostov i PSV odigrali su sjajnu utakmicu. Rezultat je bio 2:2 i sva četiri gola videli smo u prvom poluvremenu. Sve je krenulo pogodkom Poloza u osmom minutu za vođstvo domaćina. Ipak, Proper šest minuta kasnije poravnava na 1:1. Neverovatni Poroz je Rostovu doneo novo vođstvo u 37. minutu. Ni tu nije bio kraj golovima u prvom delu, jer je De Jong u drugom minutu nadoknade izjednačio na 2:2 i ispostaviće se postavio konačan rezultat. PSV je mogao do pobede i velika tri boda, ali je Proper u 56. minutu promašio penal. Oba tima posle dva kola imaju po bod.

Fudbaleri Barselone teškom mukom su posle preokreta savladali Borusiju Menhengladbah u gostima sa 2:1. Videlo se da je za Katalonce veliki problem izostanak Lionela Mesija zbog povrede. Nemci su igrali izvanredno u prvom poluvremenu i to su krunisali golom Torgana Azara u 34. minutu. Sa 1:0 se i otišlo na odmor. Barsa je u drugih 45 minuta zaigrala dosta bolje, konstantno je opsedala gol Borusije i to joj se isplatilo. Prvo je sjajnu akciju lepim golom krunisao Turan u 65. minutu, a devet minuta kasnije Pike je iskoristio lošiju intervenciju Zomera da donese velika tri boda Blaugrani. Menhengladbah je tako ostao na 0 osvojenih bodova posle dva kola, dok Barsa ima 6.

U drugom meču grupe videli smo pravu goleadu. Seltik je u Glazgovu uspeo da uzme bod Sitiju i odigra 3:3. Bio je ovo prvi meč na kom Pep Gvardiola nije uspeo da pobedi od kada je na klupi Građana. Škoti su do prednosti došli već u 3. minutu golom Dembelea. Nije dugo trebalo gostima da izjednače, igrao se 12. minut kada je Kolarov asistirao, a Fernandinjo savladao domaćeg golmana za 1:1. U 20. minutu Seltik stiže do nove prednosti, i to autogolom Sterlinga. Englez se za kardinalnu grešku iskupio osam minuta kasnije, kada je poravnao na 2:2. to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Dembele je svojim drugim golom na startu drugog dela doneo i po treći put vođstvo ekipi Brendana Rodžersa, ali kao i kod prošlog, Građani su posle samo osam minuta izjednačili, strelac je bio Nolito. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je Siti sada drugi u grupi sa 4 boda, dok je Seltik upisao prvi poen i nalazi se na trćoj poziciji.

Arsenal je savladao Bazel u Londonu sa 2:0. Oba gola viđena su u prvih 45 minuta, i oba je postigao Volkot. Hitri Englez je prvo pogodio u 7. minutu na asistenciju Sančeza. Čileanac je do kraja prvog dela još jednom asistirao Volkotu, i to u 26. minutu kada je i postavljen konačni rezultat. Arsenal tako posle dva kola ima četiri boda, dok je Bazel ostao na jednom.

U drugom meču ove grupe Ludogorec je namučio PSŽ, ali izgubio sa 3:1. Bugari su došli do prednosti već u 16. minutu preko Natanijela. Uspeli su Francuzi da izjednače do kraja prvog dela golom Matuidija u 41. minutu. Ekipa Unaija Emerija je do preokreta došla u 56. golom Kavanija. Ludogorec je imao veliku šansu da izjednači, ali je penal Mociju odbranio Areola, a samo minut kasnije stigla je kazna u vidu novog gola Kavanija, koji je tako postavio konačnih 1:3. PSŽ deli prvo mesto sa Arsenalom, i ima četiri boda. Ludogorec, kao i Bazel, ima jedan,

Napoli je na svom terenu savladao Benfiku sa 4:0. Italijanski tim je posle prvog dela vodio golom Hamšika u 20. minutu. Napolitanci sjajnu započinju drugih 45 minuta, u kojima u razmaku od 51-58 minuta dolaze do prednosti od 4:o. Redom su pogađali Mertens, Milik i onda još jednom Mertens. Benfika je uspela kako tako da ublaži poraz golovima Guedesa i Salvija. Napoli je prvi na tabeli sa šest bodova, dok Benfika drži poslednje mesto sa jednim poenom.

Bešitaš i Dinamo Kijev odigrali su u Istanbulu 1:1. Turski tim je prelepim slobodnim udarcem Kvarežme poveo u 29. minutu. Veliki bod Ukrajincima doneo je Cgankov u 65. Bešiktaš je upisao drugi remi, dok je Dinamo osvojio svoj prvi bod.