GROBARI SLAVE: Partizan BACIO Zvezdu na kolena!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Odbojkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 3-2 (26:24, 23:25, 25:21, 19:25, 15:7) u setovima u majstorici četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije.

Nakon dosta varnica u prvom meču, koji je Zvezda dobila 3-0, Partizan je uzvratio u revanšu sa 3-1, pa je treći meč odlučio polufinalistu posle pet setova.

 


Prvi set je bio interesantan, napet i završen je posle velikog preokreta igrača Partizana i crno-beli su na najbolji način počeli ovaj „večiti“ derbi.

Crvena zvezda je bolje počela meč i povela sa 18:10 kada se činilo da će bez većih problema osvojiti prvi set, da bi usledio „raspad“ u igri i Partizan pravi seriju 12:4 i dolazi do izjednačenja.

Kada je na semaforu stajalo 24:24 izabranici Bojana Janjića uspeli su da na razliku dobiju set i preokretom povedu sa 1-0.

U drugom su dobro otvorili i jedni i drugi i pri rezultatu 5:5 videlo se da nas čeka drama, pa je Partizan uspeo da se odlepi na 10:8, odnosno na 13:10, da bi Zvezda izjednačila na 18:18.

Partizan je dva uzastopna poena osvojio i približio se na korak od osvajanja drugog seta, pa je Nikola Matijašević, trener Crvene zvezde, tražio tajm aut pri vođstvu Partizana 22:19 iz čega stižu tri brza poena i novo poravnanje, 22:22 i tajm-aut za Partizan.

Zvezda je nastavila da igra sjajno, pa je usledio isti scenario kao u prvom setu samo sa obrnutim ulogama i crveno-beli su sa 25:23 nakon Marićeve servis greške osvojili drugi set i poravnali to na 1-1.

Treći set je ponovo pripao igračima Partizana, servis je dobro funkcionisao i rezultatom 25:21 su crno-beli poveli sa 2-1, da bi u četvrtom setu opet usledio pad koji je Zvezda iskoristila.

Bio je to novi preokret režiran odličnom partijom momaka u crveno-belom dresu, pa su Partizanu dozvolili samo 19 poena i smanjili na 2-2. Ipak, u petom setu, Partizan je bio bolji rival.

 


Nije dugo vremena bilo potrebno domaćem timu da dođe do 15 poena, a Zvezdu su ostavili na svega 7 pa su se zasluženo plasirali u polufinale Superlige Srbije.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "GROBARI SLAVE: Partizan BACIO Zvezdu na kolena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*