ZVEZDA JE PONOVO LIDER: Crveno-beli sjajnom igrom u drugom poluvremenu slomili Vojvodinu (VIDEO)

Fudbaleri Crvene Zvezde brzo su zaboravili poraz u derbiju, pa su ubedljivo savladali Vojvodinu na svom terenu sa 4:1, posle sjajne igre u drugom poluvremenu.

Crveno-beli su bili bolji tim u prvih 20 minuta, u kojima su i došli do vodećeg gola. Igrao se 11. minut kada je Ruiz sjajnim golom sa 20-ak metara iskoristio dodavanje Ristića. Zvezda je posle gola imala još jednu veliku šansu, kada je Vijeiri iz izglede pozicije udarac odbranio Kordić. Vojvodina je vremenom igrala sve bolje i bolje. Preuzele su Lale konce igre, stvarali šanse, i na kraju zasluženo stigli do izjednačenja. Kangi je loptu na polovini Zvezde oduzeo Trujić, koji je zatim dodao do Melega, a ovaj je sjajno uposlio Malbašića koji je lepim šutem prebacio Manojlovića i izjednačio na 1:1. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Vojvodina je i drugo poluvreme igrala dobro, sve dok Zvezda nije došla do drugog gola. Akciju Kange i Ruiza krunisao je Donald, pa je od 64. minuta šampion Srbije ponovo vodio. Nastavio je tim Grofa Božovića sa sjajnom igrom posle gola, i već u 69. minutu bilo je 3:1. Kordić je odbranio pokušaj Kange, ali je na loptu naleteo Plavšić i poslao je u nebranjeni deo mreže. Zvezda je posle toga imala nekoliko izglednih prilika preko Vijeire, koji je uspeo da promaši i prazan gol. Pokušala je Vojvodina da se vrati u meč, i imala je nekoliko dobrih napada, ali uzalud. Konačnih 4:1 postavio je Srnić. Rezervista Zvezde je šutirao, a lopta se od Kordića i stative volšebno otkotrljala u mrežu.

Ruiz je odigrao najbolji meč po dolasku u Zvezdu, što treba da raduje stručni štab našeg šampiona. Sa druge strane razloga za brigu ima u brojnim promašajima Uga Vijeire.

Na kraju zaslužena pobeda Zvezde, koja se sada ponovo vratila na čelo tabele. Vojvodina je pala na drugo mesto.