PREMIJER LIGA: Arsenal u nadoknadi do pobede, Totenhem demolirao Stouk, Vest Hemov debakl (VIDEO)

U standardnom terminu Premijer lige od 16 časova odigrano je šest utakmica.

Fudbaleri Arsenala teškom mukom su pobedili Sautempton 2:1 posle preokreta i gola iz penala u nadoknadi vremena. Gosti su iznenadno poveli u 18. minutu. Tadić je sjajno izveo slobodnjak, lopta se od prečke odbila u Čehovu glavu i na volšeban način završila u mreži. Uspeo je tim Arsena Vengera da izjednači do poluvremena, kada se u šesnaestercu Sotona najbolje snašao Košćelni. U drugom poluvremenu na gol smo čekali do nadoknade vremena, kada je nakon faula Fontea nad Žiruom Arsenal dobio penal. Suvereni egzekutor bio je Kazorla, pa su Tobdžije stigle do važne pobede.

Vest Hem je ponovo razočarap svoje navijače, ali na samom startu tako nije izgledalo. Momci Slavena Bilića su preko tandema Paje-Antonio stigli do naizgled velike prednost od 2:o. Sjajni Francuz je dva puta asistirao novopečenom reprezentativcu Engleske. Ipak, Votford je do kraja poluvremena stigao do poravnanja. Prvo je pogodio Odion Igalo u 41. minutu, a u nadoknadi vremena gol je postigao i Dini, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:2. Gosti su u drugom delu stigli do inenađujućeg trijumfa. Kapu u 53. i Holebas u 63. minutu su zapečatili sudbinu Čekićara, za koje je danas debitovao Simone Zaza. Do kraja meča nije bilo golova, pa momci Valtera Macarija slave veliku pobedu od 4:2.

Totenhem ponovo liči na onaj tim iz prošle sezone. Kejn i drugovi su 4:0 pobedili Stouk na gostovanju na Britaniji. U prvom poluvremenu viđen je samo jedan gol, Son je u 41. minutu na asistenciju Eriksena doneo prednost Pevcima. Potpuno se raspao Stouk u drugom delu, u kom je primio čak tri pogodka. Son je u 56. ponovo pogodio, a opet je asistent bio Erikse. Tri minuta kasnije gol daje i Ali, a konačnih 4:0 postavlja Kejn u 70. na dodavanje sjajnog Koreanca Sona.

U ostalim mečevima Barnli je odigrao 1:1 sa Halom na svom terenu. Defur je doveo domaće u vođstvo u 72. minut, ali je gostima golom u nadoknadi Snodgras doneo bod. Bornmaut je upisao minimalnu pobedu nad Vest Bromvičem. Kalum Vilson je bio jedini strelac u 79. minutu. Midlsboro je na svom stadionu poražen od Kristal Palasa sa 2:1. Benteke je prvencem u 16. minutu doveo goste u vođstvo. Ajala je u 34. poravnao, a konačnih 1:2 postavio je Zaha u 47.

Od 18:30 na programu je derbi meč između Liverpula i Lestera.