GVARDIOLI PRVA RUNDA: Siti odneo tri boda sa Old Traforda, uprkos suludim potezima Klaudija Brava (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija slavili su u velikom derbiju Premijer lige protiv gradskog rivala Junajteda. Ekipa Pepa Gvardiole pobedila je na Old Trafordu sa 2:1.

Strelci u trijumfu Građana bili su Kevin De Brujne i Ihenačo, jedini gol za Junajted delo je Zlatana Inrahimovića.

U prvom poluvremenu momci Pepa Gvardiole su bili dominantniji od slavnijeg rivala. Poveli su nakon velike greške Blinda koju je na sjajn način iskoristio De Brujne, pa je posle 15. minuta na semaforu pisalo 0:1. Nastavio je Siti sa boljom igrom, što im se isplatilo u 36. minutu. Strelac prvog gola je šutirao, lopta je pogodila stativu, a Ihenačo je iskoristio odbitak i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Uspeo je Junajted pre kraja poluvremena da smanji na 2:1. Posle jednog slobodnog udarca Bravo je poleteo u prazno, Ibra je uhvatio volej i postigao prelep pogodak. Nekoliko minuta kasnije nova velika greška golmana Sitija, ali Šveđanin ovoga puta ne koristi to i ostaje 2:1.

Napravio je Murinjo dve izmene na poluvremenu, ušli su Rašford i Erera, a Junajted je odmah zaigrao dosta bolje. Imao je Ibrakadabra nekoliko lepih pokušaja, ali gola nije bilo. Siti je kako je odmicalo poluvreme igrao sve bolje, te je opasno pretio iz kontra napada. Imali su nekoliko sjjnih šansi preko De Brujnea, Nolita, Silve, Otamendija, ali De Hea nije dozvolio još jednu loptu u svojoj mreži. U poslednjih 10-ak minuta usledila je velika dominacija Crvenih đavola. Pokušali su sve momci Žozea Murinja, a Bravo im je suludim i samoubilačkim potezima pomagao, ipak promene rezultata nije bilo. Gvardiola je dobio prvu rundu protiv Murinja. Aleksandar Kolarov odigrao je veoma dobrih 90 minuta.