ORLOVI GURNULI DRIM TIM NA IVICU PONORA: Srbija imala šut za produžetke (FOTO + VIDEO)

Košarkaši Srbije odigrali su neverovatan meč protiv najjače ekipe na svetu, reprezentacije SAD. Amerikanci su slavili 94:91, a Bogdan Bogdanović je imao šut za produžetak,

Posle plašljivog starta naših momaka, i prednosti Drim tima od 18 razlike, krenuli smo da igramo košarku, koju samo mi znamo. Izluđivali su superstarove Teodosić, Marković, Jokić, Raduljica, i ostali igrači. Na trenutke se nije primećivalo ko su NBA zvezde, a ko Srbija. Drugu četvrtinu smo rešili u našu korist, a na poluvreme se otišlo sa 50:41 za SAD.

Drugo poluvreme smo još bolje odigrali, pucali smo iz svih situacija, pa je američki selektor morao da traži i tajm-aut. U poslednu četvrtinu se ušlo sa plus 10 za NBA igrače. Ali, naši momci su ponovo pokazali šta umeju i znaju. Lopta se sjajno kretala, trojke su ulazile kao od šale, a Amerikanci su posle dugo vremena bili u strahu od poraza. Da ih nekoliko puta sudije nisu pogurale (Amerikanci imali čak 42 slobodna bacanja), možda bi bio i drugačiji ishod. Imali su igrači SAD tri poena prednosti, a mi poslednji napad. Sale je tražio tajm. Lopta je došla do usamljenog Bogdana, ali nažalost nije htela u koš. Na, kraju smo od četiri četvrtine dve dobili, a da nije bilo one lošije prve, ko zna šta bi se dogodilo. Ipak, nema veze. Srpski LAVOVI su pokazali svetu kako se igra protiv Amerikanaca, a čak su i komentatori američke NBC televizije pričali kako su naši košarkaši nadigrali Drim tim.

Najefikasniji igrač kod nas bio je Jokić sa 25 poena, 18 su ubacili Teodosić i Raduljica, a dvocifreni je još bio Marković sa 12. Kod Drim tima, najbolji je bio Irving sa 15, 13 je dao Džordan, a na koti od 12 koševa zaustavili su se Durent, Entoni i Džordž.

Nama ostaje da Saletu i Orlovima kažemo BRAVO, i da im poželimo još jedan susret sa Amerikancima u finalu Olimpijade.

https://twitter.com/nbamarcelogodoy/status/764251835070840832