SRBIJA ODAVNO NIJE IMALA OVAKVU ZVER OD NAPADAČA: Dominacija Ducija Vlahovića!

Fudbaleri Fiorentine savladali su ekipu Lacija rezultatom 2:0 (1:0) u 35. kolu italijanske Serije A.

Junak „viole“ ponovo je bio bivši napadač Partizana Dušan Vlahović koji je postigao oba gola na meču, u 32. i 89. minutu.

Tako je Vlahović dostigao legendarnog Gabrijela Batistutu i u njegovom društvu je jedini napadač Fiorentine koji je postigao 20 i više golova u jednoj sezoni.

Takođe je postao prvi Srbin posle Darka Kovačevića i sezone 2002/2003 koji je postigao 20+ golova u jednoj sezoni „lige petica“.

Fiorentina je u ovom meču igrala kako bi obezbedila opstanak, a Lacio da zadrži korak u borbi za Ligu šampiona.

I više su Rimljani kontrolisali loptu i napadali tokom celog meča, dok je domaći tim pretio iz kontranapada upravo iz kontranapada preko Franka Riberija, Bonaventure i Vlahovića.

I u 32. minutu su tako došli do gola. Riberi i Biragi su probili po levoj strani, usledila je asistencija za srpskog napadača kome nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

U nastavku je Lacio morao da krene još ofanzivnije, ali praktično nije dolazio do prave šanse.

Zapravo, najbolju i jedinu pravu imali su još u 12. minutu kada je Sergej Milinković-Savić asistirao za Anhela Koreu, a golman Fiorentine Bartolomej Dragovski spektakularnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

U drugom poluvremenu smo gledali pritisak gostiju, defanzivu „viole“ i trenutak odluke u 89. minutu.

Ponovo je na scenu stupio Dušan Vlahović koji je sjajno skočio posle kornera sa desne strane, fenomenalno trznuo glavom i matirao protivničkog golmana.

Dokaz da je Srbija dobila brutalnog napadača za narednu deceniju.

Be the first to comment on "SRBIJA ODAVNO NIJE IMALA OVAKVU ZVER OD NAPADAČA: Dominacija Ducija Vlahovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*