PARTIZAN UZ DOSTA SREĆE U POLUFINALU KUPA: Crno-beli slavili posle preokreta u poslednjim minutima meča

Fudbaleri Partizana plasirali su se danas u polufinale Kupa Srbije, pošto su posle preokreta na gostojućem terenu u Beogradu pobedili Voždovac sa 2:1.

Voždovac je poveo golom Nikole Srećkovića u 41. minutu, a izjednačio je Uroš Djurdjević u 80. minutu. Pobedu Partizanu doneo je Leonardo u 90. minutu.

Partizan je tako i 25. uzastopnu utakmicu neporažen, ali je odigrao najslabiju utakmicu ovog proleća.

Veći deo prvog poluvremena obeležila je rastrzana igra, mnogo grešaka i prekršaja. Voždovac je bolje počeo, ali je sredinom prvog dela Partizan zaigrao bolje.

Voždovac je na početku imao šanse preko Dejana Georgijevića i Todora Petrovića, ali su obojica šutirali preko gola. Prvu ozbijnu šansu Partizan je imao u 18. minutu kada je Leonardo pokušao, ali mu je golman Zoran Popović odbranio šut, a u nastavku akcije domaći igrači su uspeli da izbiju loptu.

Partizan je mogao do vodjstva u 26. minutu, ali je Uroš Djurdjević napravio veliku grešku i praktično poništio gol svog tima. Bojan Ostojić je posle kornera dobro zahvatio loptu glavom i činilo se da ide u mrežu, ali se napadač crno-belih bez potrebe aktivirao iz ofsajda i zakačio loptu, pa je gol poništen.

Posle toga gostujući tim je imao polu-šanse preko Marka Jankovića i Djurdjevića, ali oni nisu uspeli da ugroze gol Voždovca, koji je poveo u 41. minutu. Fudbaler Voždca Nikola Ćirković je dobio duel sa Nemanjom Miletićem, igrač Partizana je čak loptu zakačio i rukom u padu, ali je sudija pustio prednost. Ćirković je potom ubacio loptu pred gol, a Srećkoviću nije bilo teško da pogodi sa peterca. U 45. minutu Voždovac je mogao da udvostruči prednost, ali je Aleksandar Ješić loše šutirao.

Partizan je napadao od početka drugog poluvremena, a u 55. minutu pokušao je Leonardo iskosa sa leve strane, ali je pogodio spoljni deo mreže. U 60. minutu iznenada se ukazala šansa za Voždovac posle greške Evertona Luiza, kome je Georgijević uzeo loptu i krenuo sam ka golu, ali je izuzetno loše šutirao pored stative. Dva minuta kasnije ponovo je Voždovac mogao do gola ali je dobro istrčao golman Partizana Filip Kljajić.

U 64. minutu posle centaršuta Jankovića, Ostojić je zahvatio loptu glavom, ali je golman domaćih dobro odbranio i sačuvao prednost svog tima. Ekipe su brzo i oštro igrale, a Voždovac je u 70. minutu propustio veliku priliku kada se Georgijević dobro oslobodio Nikole Milenkovića i šutirao sa oko sedam metara, ali je Kljajić odbranio.

U 78. minutu sudija Dragan Čolović dosudio je indirekt za Partizan zbog opasne igre djonom jednog igrača Voždovca, posle čega je Partizan izjednačio. Na 10 metara Janković je kratko dodao loptu do Djurdjevića, lopta se odbila od jednog igrača domaćih u „živom zidu“ i ušla u gol.

Partizan je veliku priliku propustio u 88. minutu kada je Nebojša Kosović iz veoma dobre pozicije sa oko pet metara šutirao pored gola. Pobedu Partizanu doneo je Brazilac Leonardo u 90. minutu. Prvo je kapiten Saša Ilić dodao loptu do Djurdjevića, on je šutirao, igrači Voždovca nisu uspeli da izbace loptu, koja se odbila do Leonarda koji je poslao u gol.

Na kraju utakmice igrači Voždovca su okružili sudiju utakmice, ali su se posle toga smirili, a kod sudije je zatim otišao i trener Vožovca Ilija Stolica.

Beta