LE: Ibrahimović pregazio Sent Etjen, poker Rome na El Madrigalu, Tošić asistent u pobedi Bešiktaša!

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su sa 3:0 na Old Trafordu Sent Etjen i tako stigli na korak od plasmana među 16 najboljih timova Lige Evrope.

Junak trijumfa Crvenih Đavola bio je neverovatni Zlatan Ibrahimović koji je postigao het-trik. Ibri je ovo bio 14. meč protiv francuskog tima, a postigao je ukupno 17 golova na tim utakmicama, pa se može reći da je prava noćna mora za Sent Etjen. Gosti mogu da žale za nepostignutim pogodkom, jer su u prvom poluvremenu imali nekoliko veoma opasnih napada. Bio je ovo duel i dva brata Pola i Florana Pogbe, koga je sa tribina borila majka. Revanš je za sedam dana u Francuskoj.

Roma je deklasirala Viljareal na El Madrigalu sa 4:0, pa će revanš biti samo otaljavanje posla. Džeko je poput Ibrahimovića postigao tri gola, a pored njega se u strelce upisao i Emerson.

Anderleht je u Briselu stekao lepu prednost pred put u Sankt Peterburg, Belgijanci su golovima Ačempoanga slavili sa 2:0 protiv Zenita. Za rusku ekipu debitovao je kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović.

Atletik Bilbao je na San Mamesu u sjajnom meču sa 3:2 savladao kiparski APOEL. Gosti su poveli golom Efrema, ali je domaćin preko Balenzijage izjednačio do kraja poluvremena. Aduric i Vilijams su u drugom poluvremenu svojim golovima doneli prednost Bilbau od 3:1. Ipak, veliki gol za Kiprane u 89. minutu postiže Janotas, pa nas u revanšu očekuje prava drama.

U ostalim mečevima Bešiktaš je slavio na gostovanju Hapoel Ber Ševi sa 3:1, Duško Tošić je zabeležio jednu asistenciju. PAOK Vladimira Ivića je u Solunu potučen od Šalkea rezultatom 3:0, dok golova nije bilo u Varšavi gde su Legija i Ajaks odigrali 0:0.