RUKOMETAŠI OTIŠLI U POLJSKU: Cvetkovicć optimista

Zlatko Portner

Muška rukometna reprezentacija Srbije otputovala je za Gdanjsk gde je sutra očekuje prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa selekcijom Poljske.

Na put je krenulo 16 igrača, a među njima nisu golman Vladimir Cupara i desni bek Aleksandar Stanojević koji je povredio rame, ali je i dalje u kombinaciji za meč sa Belorusima u nedelju u Nišu.

„Optimista sam. Ono što je bitno je da imamo dobru atmosferu, da su igrači raspoloženi, kao i stručni štab. Stanojević će ostati u Beogradu na terapijama i nadam se da će se pridružiti ekipi u Nišu. Sve ostalo je u redu. Orni smo da pružimo naš maksimum u ovom trenutku“, rekao je selektor Jovica Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Desno krilo Darko Đukić jedini je srpski reprezentativac koji nastupa u Poljskoj. On igra za aktuelnog šampiona Evrope Vive Tauron Kilcea, odakle dolazi osam poljskih reprezentativaca.

„U ova četiri treninga nije bilo puno vremena za uigravanje, ali je neki sistem napravljen i sa njim idemo da se nadigravamo. Poljaci su apsolutni favoriti. Igraju zajedno u klubu i reprezentaciji dugo godina. Dušebajev je trener koga poznaju iz kluba, i koji lako zamisli iz kluba prenosi u reprezentaciju. Na nama je da se borimo“, rekao je Đukić.

Utakmica između Srbije i Poljske igra se sutra od 20.00 u ERGO Areni u Gdanjsku.

Beta