MBAPE RAZBIO POLJSKU: Francuska ubedljivo do četvrtfinala!

Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Mundijala pošto je danas pobedila selekciju Poljske rezultatom 3:1.

Strelci za Francusku bili su Žiru u 44. i Mbape u 74. i 90. minutu.

Didije Dešan je izveo najjači sastav, koji mu je doneo pobedu nad Dancima i overu prvog mesta u grupnoj fazi. Francuzi su od samog početka krenuli ofanzivno, igrali su ispred kaznenog prostora rivala, ali su Poljaci bili ti koji su imali prvi ozbiljan udarac. U 21. minutu Levandovski je oprobao udarac sa distance, ali je šutirao pored stative.

 


U 30. minutu Žiru je imao najbolju šansu od početka. Nakon greške Poljaka, Dembele je pobegao po desnoj strani i gađao Žirua na drugoj stativi, ali je ovaj iz klizećeg starta šutirao pored stative.

Poljaci su uzvratili u 38. minutu iz još bolje prilike u kojoj su imali čak tri udarca. Zjelinski je šutirao pravo u Ljorisa, potom je naleteo na odbitaj, ali je izblokiran, da bi potom šutirao i Kaminski, ali su defanzivci Francuske odlično intervenisali.

Kazna je usledila u 44. minutu, Mbape je odlično ugledao i proigrao Žirua, koji je u svom stilu pobegao čuvaru i pogodio kontra ugao za 1:0.

Francuzi su nastavil da dominiraju i u nastavku. Grizman je opasno šutirao iz prekida, a potom je lopta umalo završila u golu posle Mbapeovog pokušaja i odbitka od jednog defanzivca Poljske.

Da je Mbape bio malo više koncentrisan u nekoliko situacija, vrlo lako su Francuzi mogli da probiju odbranu Poljske, koja je sve više išla u napad i ostavljala prostor za kontre. Poljaci su preuzimali inicijativu, ali su se Francuzi odlično postavili i gotovo da nisu dopustili nijednu veću opasnost pred golom Ljorisa.

Mbape se iskupio za nekoliko loših odluka i iz prve prave kontre u nastavku u 74. minutu pogodio za 2:0. Dembele je pobegao po desnoj strani, uneo loptu u sredinu i pravovremeno proigrao Mbapea, koji se namestio i poslao loptu pod prečku za ogromno vođstvo Francuza.

Didije Dešan je potom uveo Tirama i Komana da odmori Žirua i Dembelea i Francuzi su spustili gas i čekali kraj utakmice.

U samom finišu, Mbape je ponovo pokazao kakav je majstor, Tiram mu je ostavio loptu, a ovaj prešao svog čuvara i poslao loptu ponovo pod prečku za 3:0!

U nadoknadi vremena sudija je dosudio penal za Poljake, pošto je Tiram igrao rukom. Levandovski je prvo promašio, odbranio je Ljoris, ali je sudija odlučio da ponovi penal, a Poljak je pogodio za 3:1.

Francuska će se u četvrtfinalu sastati sa boljom iz duela Engleska – Senegal koji je na programu večeras od 20.00.

 


Be the first to comment on "MBAPE RAZBIO POLJSKU: Francuska ubedljivo do četvrtfinala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*