ORLOVI BEZ MILOSTI: Moćna Srbija PREGAZILA Poljsku i osvojila prvo mesto u grupi!

FOTO: KSS

Košarkaši Srbije deklasirali su Poljsku u poslednjem kolu grupne faze rezultatom 96:69.

Orlovi su ovim trijumfom osvojili prvo mesto u grupi D i u osmini finala igraćemo protiv Italije.

Uvodne minute meča sa Poljskom obeležio je duel dvojice bivših igrača Mege. Balcerovski je nagovestio da bi mogao da pravi probleme Jokiću. Ne samo da ga je nadvisio u podbacivanju, već je u uvodnim minutima nekoliko puta poentirao.


Nije prošlo bez odgovora Jokića koji je imao kontinuitet tokom čitavog meča, dok se Balcerovski utopio u kolektivno sivilo. Centar Gran Kanarije je svojoj selekciji doneo jedinu prednost na meču kada je na početku pogodio iz dugog „horoga“.

Usledile su dve brzinske trojke Jaramaza i Kalinića, te je time određen i ostatak utakmice. Jokić se razigrao. Postizao je poene, organizovao napade i igrao odbranu, a kada nije na terenu napokon je imao Nikolu Milutinova da ga odmeni.

Centar CSKA je zbog viroze ostao duže u Beogradu, a nedavno se pridružio „Orlovima“ i pokazao koliko je bitan šraf u timu. Ne samo da je Srbija održavala stečenu prednost sa njim na terenu, već ju je i uvećavala. Nismo ni trepnuli, a bio je 21 poen razlike pre isteka četvrtog minuta druge četvrtine.

Bilo je opuštanja Srbije u tim trenucima, a naročito pri kraju prvog poluvremena. U nastavku su Poljaci uspeli da smanje i na minus 13, ali ne i više od toga. Čim bi pritisli, nekoliko trojki bi vezali srpski košarkaši, što im ujedno i predstavlja najveći problem na suprotnoj strani u odbrani. Naročito bi morali da porade na tom segmentu koji bi mogao da bude koban na meču sa nekom boljom ekipom.

Poljaci su u potpunosti pali u poslednjoj deonici kada je Srbija stigla i do najveće prednosti od 36 poena. Ispostavilo se da je Srbija imala laku grupu, ali je važno da budu spremni kada neka od snažnijih reprezentacija izađe na megdan.

Najefikasniji kod Srbije sa 19 poena uz samo jedan promašen šut (7/8) i pet asistencija bio je Nikola Jokić. Njegova izmena na centarskoj poziciji Nikola Milutinov je u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu postigao 16 poena.


Be the first to comment on "ORLOVI BEZ MILOSTI: Moćna Srbija PREGAZILA Poljsku i osvojila prvo mesto u grupi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*