ŠVAJNŠTAJGER GLEDAO DRAMU: Partizan posle produžetka izvukao pobedu proitv Olimpije (FOTO+VIDEO)

Košarkaši Partizana i posle pet mečeva u ABA ligi ne znaju za poraz. Crno-beli su posle velike borbe i produžetka savladali Olimpiju sa 86:85.

Utakmica je krenula dobrom igrom gostiju iz Ljubljane, koji su ubrzo stigli do prednosti od sedam poena. Ipak, Partizan je imao odgovor na to, pa je na kraju prvog perioda bilo samo dva razlike za Olimpiju. Kao i u prvoj i u drugoj četvrtini viđena je velika borba, Crno-beli su uspeli u nekoliko navrata da povedu, ali su Slovenci bili ti koji su sa vođstvom od 42:41 otišli na odmor.

Partizan je dobro ušao u treću četvrtinu i ubrzo je poveo sa tri razlike, ipak posle tog trenutka Olimpija je ponovo zaigrala na boljem nivou, pa je stigla do preokreta i prednosti od +8. Ekipa Aleksandra Džikića uspela je do kraja perioda da smanji razliku na pet, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo sa vođstvom Olimpije 63:58. Partizan je očajno šutirao za tri poena, ali i sa penala. Ipak, poslednji period domaćin je otvorio trojkom. Tokom cele četvrtine gledali smo jurnjavu Partizana za Slovencima. Olimpija je u poslednja dva minuta ušla sa prednođću od pet poena, ali domaćin nošen podrškom navijača nije ni  razmišljao da se preda, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Hečer je sjajno probio do samog kraja i doneo izjendačenje 73:73. Tim iz Ljubljane je u narednom napadu pogodio preko Džefersona, pa je Partizanu ostalo 9 sekundi da stigne do izjednačenja ili pobede. Ponovo je Hečer umakao odbrani gostiji i sjajno asistirao Majstoroviću koji je pogodio uz faul, pa je na sekund do kraja imao šansu da donese veliki trijumf svom timu. On je promašio dodatno bacanje, pa se pobednik odlučivao u produžetku.

Kao i u poslednjem periodu Olimpija je uglavnom bila u vođstvu, a Partizan je jurio rezultat. 15 sekundi pre kraja Hrovat je doneo prednost gostima od 85:83. Džikić je zatražio tajm-aut, posle kojeg je Vanja Marinković pogodio trojku za preokret i vođstvo našeg tima. Olimpija je imala šest sekundi za pobedu, ali koša nije bilo, iako su Ljubljančani imali dva šuta za pobedu, pa je Partizan slavio.

Najefikasniji u timu Aleksandra Džikića bio je Hečer sa 20 poena, 13 je dao Veličković, a poen manje junak Marinković. U Olimpiji daleko najbolji bio je srpski igrač Nikola Janković koji je postigao 21 poen i dodao šest skokova.

Partizan je na kraju imao očajan put za tri poena, 9/37, a nisu bili bolji ni sa slobodnih bacanja 17/30. Ali, odlika velikih timova jeste da pobeđuju i kada loše igraju.

Na utakmici je prisustvovao i srpski zet Bastijan Švajnštajger, kome su Grobari na početku meča pevali „Švajni Grobare“.