DŽIKIĆ: Skandirali su mi, jer je smešno kad se neko ovako veliki raduje!

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da njegov tim ima pravo da se raduje pobedi nad Olimpijom, jer je to pobeda nad dobrom ekipom u teškoj utakmici, a priznao je i da njegov tim nije igrao kako treba.

„Bilo je teško, a mi smo znali da će da bude teško, pre svega zbog trenažnog procesa tokom prošle nedelje. Branislav Ratkovica je igrao danas bez treninga, i više nego što je trebalo. Na kraju smo pobedili i imamo pravo da se radujemo jer smo pobedili dobar tim u teškoj utakmici“, rekao je Džikić.

Partizan je pobedio Olimpiju sa 86:85 posle produžetka, ali je gubio tokom cele utakmice. Na početku meča desili su se incidenti na tribinama, ali je trener rekao da je na igru ekipe najviše uticao virus od koga je ekipa bolovala protekle nedelje.

„Najviše je na igru uticalo to što smo razvaljeni virusom. Trojica igrača su bila aut, a trojica roviti, ukupno šest. Da li su incidenti uticali, nemam pojma. Ne znam da li su igrači videli. Neki su gledali, neki nisu. Neki razumeju, neki ne razumeju“, rekao je Džikić.

Igrači su na zagrevanje izašli noseći majice sa likom ubijenog vođe navijača, a Džikić je na to pitanje kratko odgovorio: „To nije pitanje za mene“.

On je priznao da njegov tim nije imao odgovora na centra Olimpije Nikolu Jankovića, kao i da je imao problema sa promašenim penalima i trojkama.

„U nekim utakmicama smo šutirali izvanredno, u drugim ne baš. Možda je i do ovog termina. Sešćemo i analiziraćemo, bolje nego da analiziramo poraz. Nisam zadovoljan kako igramo i nećemo igrati kako možemo, da igrači igraju na svom maksimumu. Za to treba vreme, stvarno treba vreme i usko je povezano sa talentom. Ja sam što se toga tiče uporan i strpljiv i verujem da će to vremenom biti bolje“, rekao je Džikić.

„A za trojke, nije problem što smo šutirali otvorene, problem je što smo šutirali one brze. Problem je selekcija šuta. Nadam se da će to doći, ali ponavljam, zadovoljan sam. Nadam se da će to doći“, dodao je on.

Posle utakmice cela hala je skandirala njegov nadimak „Džile“, prvi put od kada je u januaru preuzeo tim.

„Valjda što sam se radovao, pa je smešno što se radujem. Više su se meni smejali nego što su skandirali meni. Jeste smešno kad se neko ovako veliki raduje“, rekao je Džikić.

Trener Olimpije Gašper Okorn ocenio je da je njegov tim mogao da pobedi da je imao više koncentracije.

„Teško je sada nešto pametno reći o ovakvoj utakmici. Odlučila je jedna lopta, mislim da smo u regularnom delu mogli da dobijemo utakmicu da smo uradili sve što je bilo u našoj moći. Kontrolisali smo Partizan 40 minuta. U napadu smo igrali korektno i šta, to je to. Možda bismo mogli bolje reagovati na neke stvari. Da smo uspeli sačuvamo prednost od pet ili šest poena, lakše bismo ušli u završnicu“, rekao je Okorn.

FOTO: KK Partizan

Beta