SPEKTAKL NA ETIHADU: Siti dominirao i vodio sa 2:0, ali je Totenhem stigao do velikog boda (VIDEO)

U derbi meču 21. kola Premijer lige između Mančester Sitija i Totenhema nije bilo pobednika. Građevinari i Pevci su odigrali nerešeno 2:2, a sigurno će više razloga za radost imat Sparsi koji su stigli dva gola minusa.

Mančester Siti je dominirao tokom prvih 45 minuta, Totenhem je igrao kao nikada do sada, povučeno. Ređale su se prilike ispred gola Uga Ljorisa, ali je fudbalerima Pepa Gvardiole nekada nedostajalo i malo sreće. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a Sparsi u prvih 45 minuta nisu imali nijedan šut u okvir gola.

Ako je sreća nedostajala Sitiju u prvom delu, u drugom poluvremenu im se sve vratilo. Igrao se 49. minut, poslata je duga lopta ka Saneu. Ljoris je pokušao glavom da izbaci loptu daleko od svog gola, ali je loše zahvatio loptu, pa je Sane ostao sam ispred gola i nije mu bilo teško da donese zasluženu prednost domaćinu. Samo pet minuta kasnije novi šok za Sparse. Ljoris je posle centaršuta amaterski reagovao i ispustio loptu, što je surovo kaznio De Brujne. Siti je poveo sa 2:o i izgledalo je da je Totenhem u totalnom nokdaunu. Ipak, Pevci se nisu predavali. Ubrzo su smanjili rezultat, Voker je sjajno centrirao, a Ali je glavom smestio loptu u mrežu za 2:1. Posle ovog gola Siti je opasno pretio iz kontra napada, posle jedne takve situacije Sterling je izašao sam ispred Ljorisa, a Voker ga je gurnuo sa leđa. Ipak,engleski vezista nije pao već je šutirao pravo u Ljorisa, a sudija Andre Mariner nije ni pomislio da pokaže na belu tačku. Samo nekoliko desetina sekundi posle tog momenta, Totenhem dolazi do izjednačenja posle prelepe akcije. Kejn je petom dodao do Sona, a ovaj je preciznim udarcem savladao Klaudija Brava, koji i dalje ne može ama baš ništa da odbrani. Do kraja utakmice domaćin je bio opasniji, rezervista Gabrijel Žesus je postigao i pogodak, koji je opravdano poništen zbog ofsajda.

Na kraju 2:2 i podela bodova, koja će sigurno više prijati Poketinu i igračima. Ekipa Pepa Gvardiole tako je još jednom ispustila pobedu i skoro sigurno se oprostila od borbe za titulu.

Totenhem je i dalje drugi na tabeli, sa šest bodova manje i mečom više od Čelsija. Siti je tek peti sa 43 boda.