KAMPACO DEBITOVAO, ZVEZDA UBEDLJIVA: Crveno-beli pregazili Borac!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac rezultatom 86:57 u meču 12.kola ABA lige.

Pred nešto više od šest hiljada gledalaca u „Pioniru“ izabranici Duška Ivanovića zabeležili su i šestu pobedu u nizu u regionalnom takmičenju i to na debiju Fakunda Kampaca.

Dugo se čekao debi argentinskog plejmejkera i napokon je stigao tokom sredine prve deonice. Kampaco je odmah digao publiku na noge sa nekoliko atraktivnih poteza i pokazao da će biti veliko pojačanje na Malom Kalemegdanu.

 


Crveno-beli su bili bolji protivnik u prvom poluvremenu u kom su goste iz Čačka nadskočili, ali nisu uspeli da na pauzu odu sa dvocifrenom prednošću.

To je protivnik pokušao da iskoristi u trećoj deonici kada su serijom stigli na četiri poena zaostatka. Prekinuo je Ivanović nalet Borca tajm-autom i od tog trenutka je samo jedna ekipa bila na parketu.

Domaćin je uzvratio svojom serijom 15:0 i tako stavio tačku na ovaj meč još pre isteka 30 minuta igre. Na kraju treće deonice je crnogorski stručnjak vratio Kampaca u igru. Na semaforu je bilo četiri sekunde do kraja, ali je Argentinac specijalista za ovo i nakon prodora je pogodio flouter za +20.

Ostao je na parketu i u poslednjoj deonici kada su crveno-beli samo dodatno uvećali prednost, a Kampaco novim atraktivnim potezima i pre svega asistencijama uveseljavao publiku.

Dakle, Zvezda je do kraja igrala za publiku, Kampacov debi je protekao na najbolji mogući način i svoj prvi nastup u crveno-belom dresu je završio sa 11 poena, pet asistencija i tri skoka za 18 minuta.

Ognjen Dobrić je sa 15 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Petrušev je upisao 13, a uz Kampaca je 11 poena upisao i Ben Bentil.

Kod gostiju Hanter Hejl je upisao 17 poena, četiri skoka i tri asistencije, a uz njega dvocifren poenterski učinak imao je i Tomašević sa 10 poena.

 


Be the first to comment on "KAMPACO DEBITOVAO, ZVEZDA UBEDLJIVA: Crveno-beli pregazili Borac!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*