POSLE VIŠE OD GODINU DANA: Marej u osmini finala Vašingtona!

Endi Marej, britanski teniser, plasirao se u osminu finala turnira u Vašingtonu pobedom nad Kajlom Edmundom u tri odigrana seta.

Marej je sunarodnika pobedio posle dosta neizvesnosti, u svom tek petom meču posle povratka na teren, rezultatom 7:6(4), 1:6, 6:4.

Edmund, koji i dalje ‘vuče’ upalu sinusa, bolje se snašao na početku duela. Iako je Endi propustio set loptu na servis protivnika, Kajl je uspeo da dođe do 6:5 i imao priliku da odservira za prvi set.

Nekada prvi teniser sveta je pronašao svoju igru i uspeo da vrati brejk, a posle u nezvaničnom trinaestom gemu dođe do vođstva od 1-0.

Marej je u drugoj deonici meča izgubio snagu, te je Edmund ubedljivo slavio, samo da bi u ključnom momentu trećeg seta dopustio starijem sunarodniku da iskoristi svoju prvu meč loptu.

31-godišnji Britanac se plasirao u osminu finala nekog turnira, još od Vimbldona 2017. kada je u četvrtfinalu poražen od Sema Kverija. On se u meču tog kola sastaje sa Marijušom Copilom, rumunskim teniserom, koji je sa 6:4, 6:4 eliminisao Žeremija Šardija.

Kanađanin Denis Šapovalov i Rus Danil Medvedev odigrali su zanimljiv duel, u kojem je kanadski teniser trijumfovao sa 3:6, 6:1, 6:4.

Medvedev je nekako uspeo da osvoji prvi set, iako je Šapovalov imao više brejk prilika i prikazao bolju igru, a zatim je i realizovao u drugom delu meča. Ruski teniser je u odlučujućem setu nastavio da „srećom“ dobija gemove i poveo 4:1, da bi Denis vezao pet gemova i plasirao se u osminu finala.

Šapovalov će u narednoj rundi odmeriti snage sa Keijem Nišikorijem, koji je eliminisao domaćeg tenisera Donalda Janga, „džetalata“ Stena Vavrinke, sa rutinskih 6:3, 6:4.

Zanimljiv duel će odigrati prvi i petnaesti nosioci turnira, braća Aleksander i Miša Zverev, koji će odigrati svoj drugi zvanični meč u osmini finala Vašingtona. Stariji Miša trenutno vodi 1-0.

Zbog čestih prekida usled kiše, dueli 1/8 finala imeđu De Minaura i Džonsona (1-0), Rubljeva i Pola (1-0) i Rubina i Iznera, još nisu završeni.

B92

Be the first to comment on "POSLE VIŠE OD GODINU DANA: Marej u osmini finala Vašingtona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*