KOGA BISTE NAJVIŠE ŽELELI: Poznati potencijalni rivali Zvezde u poslednjem kolu kvalifikacija za LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv Spartaka iz Trnave, a već su im poznati protivnici za potencijalni plej-of.

‘Crveno-beli’ su se plasirali u treće kolo kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje duplom pobedom nad litvanskom Suduvom (3:0, 2:0).

Nakon svih odigranih utakmica spisak mogućih rivala je skraćen jer ni u narednom kolu Zvezda neće biti nosilac.

Jedan od njih je holandski šampion PSV Ajndhoven koji se direktno uključuje u četvrtom kolu, kao i tri tima koji su prošli treće kolo kvalifikacija. To su pobednik dvomeča između Astane i zagrebačkog Dinama, pobednik dvomeča Red Bul Salcburg – Škendija i pobednik dvoboja Seltik – AEK.

Ono što je posle je definitivno da Zvezda ne može da ide na pobednike okršaja BATE Borisov – Karabag i Videoton – Malme, kao ni na Jang Bojse koji se direktno uključuju. Svi oni su poput Zvezde u grupi nenosilaca.

Da bi se uopšte o tome razmišljalo, potrebno je da izabranici Vladana Milojevića eliminišu slovačkog predstavnika – prvi meč igraju u utorak, 7. avgusta u Beogradu, dok je revanš sedam dana kasnije u Trnavi.

Taj okršaj mogao bi da donese mnogo jer, u slučaju prolaska u plej-of za plasman u Ligu šampiona, već bi bio obezbeđen direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Od ove sezone je takav sistem da oni klubovi koji budu ispali u četvrtoj rundi kvalifikacija, utehu naći u drugom po jačini evropskom takmičenju.

B92

Be the first to comment on "KOGA BISTE NAJVIŠE ŽELELI: Poznati potencijalni rivali Zvezde u poslednjem kolu kvalifikacija za LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*