OBRADOVIĆ OTKRIO: Panter me je zvao i zamolio…

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana u četvrtak gostuju Albi u Berlinu u okviru 33. kola Evrolige.

Pred duel u prestonici Nemačke oglasio se trener Parnog valjka Željko Obradović.

 


„Kad se priča o Albi, nekoliko stvari je bitno. Pod broj jedan, da zavise mnogo od tranzicione igre, da su u tom delu najopasniji i treba da vodimo računa da ih zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad i da ne dozvolimo dobre procente šuta, pre svega za dva poena, u tranziciji. To je prvi neki faktor o kojem treba da vodimo računa“, rekao je Obradović, a potom i dodao:

„Drugi je da su oni tim koji voli da menja odbranu, da igraju zonsku odbranu i zonski presing. Treba obratiti pažnju na to i imati dobar napad. Ponovo se vraćamo na isto – ne dozvoliti im da iz zonske odbrane postižu lake poene. To su najbitnije stvari.

Partizan ima imperativ pobede u Berlinu, pošto se nalazi u grčevitoj borbi za plasman u plej-in.

„Znamo koliko nam je važna utakmica i nadam se da ćemo biti na nivou koji je potreban da bismo pobedili… Nema više vraćanja na ono što je iza nas. Znamo da mnogi timovi imaju šanse, naša sreća je i da negde zavisimo od nas samih. Treba da se pripremimo i da utakmicu odigramo na najbolji mogući način“, rekao je Obradović.

Alba je najgori tim elitnog takmičenja sa svega pet trijumfa.

„Nikad ne razmišljamo na koliko je pobeda Alba, to je evroligaški tim. Znamo koji kvalitet imaju i da mogu da igraju na zaista visokom nivou. Tretiramo kao pravi evroligaški tim“.

Nakon meča u Podgorici Obradović je najavio da će crno-beli odraditi trening narednog jutra, ali do njega na kraju nije došlo.

 


“Ja sam najavio trening zato što sam razmišljao da neki igrači treba malo više da pomognu timu. Međutim, to jutro, pošto smo veoma rano ustali, kapiten tima Kevin Panter me je zamolio da ne idu na trening jer su umorni i ja sam to uvažio, tako da niko nije došao u salu„.

Duel u Berlinu na programu je u četvrtak od 20:30.

Be the first to comment on "OBRADOVIĆ OTKRIO: Panter me je zvao i zamolio…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*