POZNATI SUDIJA JASAN: Severina nije trebalo da dobije nijedan karton, a Hvang…

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Crvena zvezda i Partizan odigrali 2:2 u 172. večitom derbiju, ali se bura oko suđenja ne stišava.

Miroslav Radoman, jedan od najboljih srpskih arbitara sa velikim iskustvom u međusobnim mečevima beogradskih velikana analizirao je svaku situaciju.

 


Da li treba debitanti poput Pavla Ilića da sude derbi?

– To je pitanje za predsednika Sudijske komisije. Ta praksa je dobra ako postoji podloga u kvalitetu. Ali bojim se da je to samo alibi za predsednika komisije. Da gura te mlade momke u vatru, a oni nemaju ni kvaliteta ni iskustva da sude takve utakmice – počeo je Radoman u razgovoru za Maxbet Sport.

Kako ste videli crveni karton za Ksandera Severinu?

– Video sam da je pre svega bio faul za Partizan. A Severina nije trebalo da dobije nijedan karton. Pogotovo ne drugi. Sudija je tu istupio iz svog kriterijuma koji je držao tokom utakmice. Napravio je veliku grešku.

Da li je Šerif Endiaje postigao gol rukom?

– Nikako. To što je uradio Partizan je klasičan spin. Natovarili su sudiji još stvari na leđa. Ionako je bio pogubljen sve vreme.

A da li je Hvang trebalo da bude isključen?

– To je stvar viđenja sudije. Možda je i VAR tu trebalo da interveniše. Tu je ključno da li je bila izgledna šansa za postizanje gola, a ne da li je bio poslednji igrač odbrane.

Šta biste vi uradili?

 


– Ja bih pokazao crveni karton da sam bio na terenu. Isključio bih igrača bez kompromisa.

Crveno-beli su tražili penal nad Naserom Đigom posle šuta.

– Odličan detalj. Ključno za slučaj je da li je lopta posle šuta i u trenutku kontakta bila van igre. Bila je. Zato nema prekršaja. Da je bila u igri, morao bi da se dosudi penal.

Sme li sudija da psuje fudbalere tokom meča?

– Nikako, to je sramota šta je rekao Zahidu. To je katastrofa, da se na taj način ili pežorativno razgovara. Ne bi trebalo uopšte da se razgovarfa sa igračima, a sudija se trudio da na taj način nametne autoritet umesto kvalitetnim odlukama na terenu – zaključio je Radoman.

Be the first to comment on "POZNATI SUDIJA JASAN: Severina nije trebalo da dobije nijedan karton, a Hvang…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*