ISPLIVALO: Partizan BRUTALNO pokraden u Milanu?

Košarkaši Partizana doživeli su poraz od Milana u 28. kolu Evrolige pogotkom Šabaza Nejpira u samoj završnici.

Amerikanac koji je sezonu počeo kao košarkaš Crvene zvezde, pa se u decembu vratio u Olimpiju iz Milana nakon što je sa crveno-belima raskinuo saradnju, pogodio je izuzetno težak šut uz dobru odbranu Alekse Avramovića.

 


Nejpir je pogodio za konačnih 85:83, na 5,1 sekunde do kraja utakmice, a to je uradio nakon što je napravio grešku u koracima koju niko nije primetio.

Sve se desilo ispred sudije, ali i klupe Partizana sa koje niko nije reagovao.

Nejpir je prilikom pokušaja da obezbedi sebi što bolju poziciju za šut napravio četiri koraka nakon poslednjeg driblinga. Uspeo je čak i da „fintira“ šut, a da arbitri ne dosude grešku.

Lopta je prošla kroz obruč, a crno-beli za kratko vreme u poslednjem napadu nisu uspeli da dođu do koša.

Sudije na ovoj utakmici bili su Emin Mogulkoč iz Turske, Žozef Bisan iz Francuske i Karlos Kortes iz Španije koji je bio najbliži Nejpiru.

Partizan je posle poraza ostao na deobi 10. mesta koje vodi u plej-in. Ekipa iz Milana je stigla do 12. pobede i sada ima samo jednu manje od crno-belih i Valensije, pa je jasno da je duel u „Mediolanum Forumu“ bio izuzetno važan.

Kada je reč o Nejpiru, protiv Partizana je odigrao najbolju utakmicu otkako se u Olimpiju.

Meč je završio sa 15 poena, pet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Imao je indeks korisnosti 24, za dva poena je poogdio jedan od dva šuta, a za tri poena tri od četiri pokušaja.

Drago mi je što sam deo ove ekipe. Zasluge za pobedu pripisujem saigračima. Promašivao sam šuteve u drugom poluvremenu, ali su nastavili da kreiraju za mene. Odigrali smmo izvanredno u odbrani i napadu – rekao je Nejpir posle utakmice.

 


Ovako je govorio o poslednjem napadu.

Napravili smo dogovorenu akciju. Trebalo je da se ide u levu stranu – završio je pouzdani organizator igre.

Be the first to comment on "ISPLIVALO: Partizan BRUTALNO pokraden u Milanu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*