STO MINUTA FUDBALA, SUMNJIV CRVENI I ČETIRI GOLA: Bez pobednika u duelu Zvezde i Partizana!

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su na domaćem terenu sa ekipom Partiazana rezultatom 2:2 u 172. Večitom derbiju u okviru 24. kola Super lige Srbije.

Slađi bod pripao je ekipe Igora Duljaja koji je ostao prvi na tabeli sa bodom prednost u odnosu na domaćina koji je večeras imao i više od igre zbog čega će imati za čim da žali.

 


Utakmica je već posle tridesetak sekundi prekinuta zbog bakljade navijača Partizana, a prvi opasan napad imala je Zvezda kada je zapretio Endiaj koji je bio u ofsajdu.

Ozbiljnu priliku propustio je Stamenić nakon toga, Novozelanđanin je dobio odličnu loptu od Ivanića s leve strane i našao se ispred Zahida, ali je gađao pored gola.

Nova velika šansa za domaćina usledila je nedugo zatim, Bukari je poslao preciznu dugu loptu ka Endiaju čiji je šut uspeo da odbrani Jovanović.

Nakon toga, konačno je zapretio i Partizan, Natho je iz slobodnog udarca sa leve strane uputio dobar centaršut nakon čega je Marković naterao Glazera da loptu pošalje u korner.

Da je „crno-belima“ najveći problem po njihovoj desnoj strani potvrdio je i novi prodor Rodića nakon čega je Bukari sa svega nekoliko metara loptu poslao tik pored desne strative.

Usledio je nešto mirniji period utakmice koja je bila u prilično visokom tempu, a veliki peh za Zvezdu dogodio se posle pola sata igre kada je zbog povrede utakmicu morao da završi Aleksandar Dragović posle skoka sa Saldanjom.

Austrijanca je zamenio Naser Điga, a to nije uticalo na terensku inicijativu Zvezde koja je u razmaku od svega nekoliko minuta pretila preko Bukarija i Mijailovića čije je udarce uspeo da ukroti odlični Jovanović.

Imao je Ivanić i stativu posle prodora s leve strane, vezista Zvezde je nakon toga asistirao Endiaju za gol, ali je Senegalac ipak bio u ofsajdu.

 


U završnici prvog poluvremena se ponovo istakao sjajni Jovanović kada je lepo zatvorio udarac Bukarija, ali je odmah zatim Zvezda konačno uspela da savlada Nišliju.

Kanga je uputio centaršut iz kornera s desne strane, a najbolje se u gužvi snašao Uroš Spajić koji je loptu zakucao u mrežu gostiju u 44. minutu.

Usledio je odgovor Partizana na pravi način, Goh je posle izgubljene lopte Mijailovića uputio dodavanje ka kaznenom prostoru koje je izbio Glazer, a usamljeni Mateus Saldanja do kojeg je stigla lopta lako je pogodio prazan gol.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku Partizana.

Posle lepe šanse koju je posle šuta Natha sprečio Spajić, „crno-beli“ su u potpunosti preokrenuli rezultat u 49. minutu.

Gosti su poveli brzu kontru po sredini terena koju je povukao Goh, usledio je pravovremeni pas Zahida ka Aldu Kaluluu koji je lako rešio situaciju jedan na jedan sa Glazerom.

Brzo je Duljaj reagovao izmenom Zahida koji je ustupio mesto mladom Kastilju, a u međuvremenu Zvezda je propustila veliku šansu kada je Kovačević sa gol-linije sprečio pogodak Bukarija.

Milojević je nakon toga izvršio dve izmene, Stamenića i Kangu zamenili su Mimović i Olajinka, nakon čega je Zvezda ponovo nametnula svoj ritam.

Odgovorio je Duljaj izlascima Natha i Saldanje umesto kojih su ušli Severina i Baždar, ali je domaćin tri minuta kasnije izjednačio rezultat pogotkom Šerifa Endajea posle centaršuta Hvanga u 67. minutu.

Usledila je prava mala „minijatura“ Severine koji je za deset minuta uspeo da zaradi dva žuta kartona, odnosno isključenje zbog kojeg je Partizan morao da nastavi sa igračem manje.

Bio je dosta sumnjiv drugi žuti karton Severini, koji je bio u duelu sa Endiajom, ali je Pavle Ilić odmah pokazao drugi žuti i crveni karton.

Dve velike prilike propustila je Zvezda nedugo zatim, prvo je Bukari glavom pogodio prečku, da bi se potom svojom odličnom odbranom istakao Jovanović posle udarca Đige.

Gosti su imali sreće i prilikom napada kada je Mimović iz neposredne blizine pogodio prečku, pa je pokušao i Endiaje, no puleni Igora Duljaja imali su i malo sreće, te nisu primili gol.

Zvezda je krenula na sve ili ništa, ali je Partizan na kraju izdržao i osvojio slađi bod na Marakani kojim je zadržao bod prednosti u odnosu na najvećeg rivala.

Be the first to comment on "STO MINUTA FUDBALA, SUMNJIV CRVENI I ČETIRI GOLA: Bez pobednika u duelu Zvezde i Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*