REAGOVALO TUŽILAŠTVO: Ovo su novi detalji napada na Bjelicu!

Napad na Nemanju Bjelicu u dečijoj igraonici u Beogradu jedna je od glavnih vesti dana u Srbiji, a sada su poznati i novi detalji tog incidenta.

Od ranije se zna da je na njega nasrnuo, vređao ga i pretio makazama lice za koje su domaći mediji preneli da je reč o nekadašnjem fudbaleru Nikoli Petkoviću.

 


U međuvremenu su se pojavili snimci sa sigurnosnih kamera, a iz policije je za „Sportal“ potrvrđeno da je Bjelica sam prijavio incident koji je doveo do lišavanja slobode druge strane.

U međuvremenu se oglasilo i tužilaštvo koje je potvrdilo da je osumnjičenom određen pritvor, kao i da je on negirao krivicu.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

„Povodom događaja od 03.02.2024. godine kada je u Beogradu, u ul. Vudroa Vilsona broj 12, u tržnom centru ‘Galerija‘ u dečijoj igraonici ‘Cosno fun‘ osumnjičeni N.P. verbalno napao i sa makazama u ruci uputio pretnje oštećenom N.B. da će napasti na njegov život i telo i na život i telo članova njegove porodice, protiv osumnjičenog N.P. od starne PS Savski venac podneta je krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 1 Krivičnog zakonika.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičenom N.P. određeno je zadržavanje u trajanju od 48 časova.

 


Prilikom saslušanja pred javnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 05.02.2024. godine osumnjičeni N.P. je u prisustvu branioca izneo svoju odbranu, kojom prilikom je negirao navode krivične prijave, nakon čega je podnet predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu, sudiji za prethodni postupak za određivanje pritvora prema osumnjičenom N.P., a na osnovu člana 211. stav 1. tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će ispitati oštećenog N.B., kao i druge potencijalne svedoke očevice, pribaviti snimke sa sigurnosnih kamera, te će nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja biti doneta odluka o daljem postupanju“, stoji u saopštenju tužilaštva.

Be the first to comment on "REAGOVALO TUŽILAŠTVO: Ovo su novi detalji napada na Bjelicu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*