SAD JE SVE JASNO: Tužilaštvo donelo odluku o tužbi protiv Lesora!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu KK Crvena zvezda protiv košarkaša KK Partizan Matijasa Lesora zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, jer prijavljeno delo nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Krivična prijava je odbačena imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili manifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela” (ASB Kž1 331/11).

Zbog toga tužilaštvo smatra da se nasrtaj Lesora na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu koje se goni po službenoj dužnosti, već se u radnjama Lesora pored disciplinskog prestupa koji se sankcioniše prema pravilima lige mogu eventualno ostvarititi i elementi krivičnog dela Laka telesna povreda koje se goni po privatnoj tužbi.

 


Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom.

Lesor je prijavljen jer je 13. marta nakon završetka košarkaške utakmice 21. kola ABA lige u “Štark areni”, nakon sudijskog znaka za kraj utakmice, nasrnuo na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, gurnuo ga sa dve ruke i nakon toga udario desnom rukom u predelu lica.

Podsetimo, francuski centar kažnjen je sa tri utakmice neigranja i 10.000 evra od strane ABA lige.

 


BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "SAD JE SVE JASNO: Tužilaštvo donelo odluku o tužbi protiv Lesora!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*