FUDBALER PARTIZANA ŠOKIRAO: Nikad nisam čuo za Crvenu zvezdu!

FOTO: FK Partizan

Natan De Medina je u letnjem prelaznom roku bio poslednje pojačanje Partizana, ali tokom cele jeseni nije dobio pravu šansu.

Imao je dosta problema sa povredom i fizičkom spremom zbog čega ga Igor Duljaj nije ubacivao u mečevima domaćeg prvenstva.

 


Zaigrao je samo u utakmici Kupa Srbije i tako se upoznao sa srpskim fudbalom.

Pre toga i dolaska u Srbiju, znao je samo za Partizan i, kako kaže, nije nikada čuo za Crvenu zvezdu.

„Da budem iskren, u Anderlehtu kad se pomene srpski tim, odmah se pomisli na Partizan i ne znaš za Crvenu zvezdu. Tako je u Belgiji, Nemačkoj, prvi tim za koji čuješ iz Srbije je Partizan i nisam znao kad sam došao ovde da je Zvezda takođe veliki klub. Znao sam samo za Partizan. Naša generacija je dok je odrastala, više slušala o Partizanu, nego o Zvezdi i verovatno zbog toga“, rekao je De Medina za „Telegraf“.

U Anderlehtu je igrao sa srpskim igračima.

„Prvi srpski igrač s kojim sam trenirao je bio Aleksandar Mitrović u Anderlehtu. Sećam se, moj prvi trening je bio s njim. Trener je bio Besnik Hasi iz Albanije. U tom trenutku smo igrali mnogo igrača iz Srbije. Bio je levi bek – Ivan Obradović, kratko i Lazar Marković. Kasnije sam u drugim klubovima igrao sa Filipom Đuričićem, Nemanjom Antonovim“.

Pomenuli ste Mitrovića. Da li se odmah videlo da će biti tako uspešan igrač?

„Da, Anderleht je ranije bio veoma dobar tim, tako da je važilo da, ako možeš da igraš tu, možeš svuda da igraš. Mnogi igrači koji su u tom trenutku igrali u Anderlehtu su napravili sjajne karijere, nije Mitrović jedini. Lukaku, Bemba – svi igraju na visokom nivou“.

Koje ste ciljeve postavili ispred sebe u Partizanu?

„Želim da Partizan bude šampion, želim da igram što više mogu, da se ne povredim, to je nešto što priželjkujem u tekućoj sezoni“, jasan je Medina.

Malo je poznato da su mu koreni vezani za Srbiju?

 


„Da, rodbinski, moj deka je bio diplomata u Srbiji. dobio je dete iz te veze. Tako da mi u venama teče i srpska krv“, podvukao je Medina.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "FUDBALER PARTIZANA ŠOKIRAO: Nikad nisam čuo za Crvenu zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*