TRAGEDIJA U ZAGREBU: Srbija na volšeban način ostala bez polufinala Evropskog prvenstva, ovo se retko viđa!

FOTO: VSS/S. Sandić

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto su posle drame poraženi od Mađarske sa 15:14 posle boljeg izvođenja peteraca.

Veliki tragičar je bio Marko Radulović, kome je lopta ispala iz ruke prilikom drugog peterca, pa je naš tim na neverovatan način ostao bez plasmana u polufinale.

 


Veoma zanimljiv meč su pružile ove dve selekcije u četvrtfinalu, od početka je bilo napeto, puno tenzije.

„Delfini“ su se nametnuli od samog starta, preokrenuvši sa 0:1 na 2:1. Mandić se upisao u strelce za prednost Srbije 3:2, ali su Mađari uspeli da poravnaju i da sa egalom završe prvu deonicu.

Koliko je prva deonica bila raspucana, toliko je tempo pao u nastavku.

Prvi napad u drugoj deonici za Srbiju i Mandić sa peterca dolazi do drugog gola, četvrtog za Srbiju. Sledi par odličnih odbrana sa igračem, pa i dva manje. Na drugoj strani to nisu pretvorili u osetniju prednost zbog kratkih napada. Precizan šut Feketea sa centralne pozicije donosi 4:4. Sledi kontranapad Mađara i pogodak Vigvarija za 5:4.

Ni u trećoj deonici nije bilo mnogo odmicanja.

Posle pogotka Vigvarija, Srbija preko Nikole Jakšića koristi igrača više za 6:6. Raspoloženi Vigvari dolazi do drugog svog gola sa peterca, posle prekršaja Ubovića. 

Slede odlični momenti Viktora Rašovića, dva gola sa desnog krila za ponovni preokret Srbije u napadima sa igračem više. Osmi gol Mađarske delo je Tatarija. Dušan Mandić nije imao sreće, pošto je njegov šut na oko 40 sekundi do kraja sprečila stativa da završi u mreži. To rival kažnjava na drugoj strani preko Vigvarija, njegov treći pogodak u četvrtini i ujedno na meču.

Ponovila se situacija da posle jedne raspucane nadođe sledeća sporija i neefikasnija četvrtina. Sava Ranđelović je izjednačio na samom startu, posle čega su usledili minuti bez pogodaka na obe strane.

 


Odlična akcija Srbije na 1:49 do kraja, Vico spreman na poziciji centra da se izdigne pred golom rivala i donese 10:9 za „Delfine“. Nije se održao taj plus, Vigvari u poslednjem sekundu napada upisuje četvrti pogodak.

Na 15 sekundi do kraja Radoslav Filipović brani opasan šut, pa sledi i dobra defanziva Jakšića. Peterci.

Posle uspešnih izvođenja na obe strane u prvoj seriji, Raduloviću ispada lopta u drugoj seriji. Velike šteta, baš ga nije išlo na ovom meču. Mađari su nastavili sa održavanjem gola prednosti sve do kraja.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "TRAGEDIJA U ZAGREBU: Srbija na volšeban način ostala bez polufinala Evropskog prvenstva, ovo se retko viđa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*