DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Trinkijeri obradovao Grobare!

Andrea Trinkijeri
FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana izgubili su u utorak uveče od Fenerbahčea u gostima u okviru 20. kola Evrolige rezultatom 91:76.

Nekoliko sati kasnije, crno-beli su dobili dobre vesti iz Andaluzije.

 


Naime, Andrea Trinkijeri i njegov Žalgiris pobedili su Valensiju rezultatom 84:79 i tako učinili veliku uslugu Parnom valjku.

Španski klub je pobedom mogao da pobegne Partizanu, a ovako sada imaju isti skor kao srpski velikan od deset pobeda i isto toliko poraza. Sa druge strane, litvanski klub je stigao do sedme pobede i uhvatio poslednji voz za plasman u plej-in.

Žalgiris je imao sigurnu prednost sve do sredine treće deonice, kada je domaćin napravio preokret i poveo sa pet poena razlike.

Ipak, Trinkijerijev tim je ubrzo stekao novu prednost, koju je čuvao do neizvesne završnice. Valensija je uspela da u dva navrata priđe na poen zaostatka, ali više od toga nije mogla, pa je pobeda otišla u Kaunas.

Najefikasniji u litvanskom timu bio je Kinan Evans sa 24 poena (6/9 za tri), pratio ga je Edgaras Ulanovas sa 14 poena, a dvocifreni su bili još i Rolands Šmits sa 12 i Laurinas Birutis sa 11 koševa.

 


U domaćem sastavu istakao se Brendon Dejvis sa 18 poena, a dvocifrene brojke imao je još samo Kris Džouns koji je ubacio 13 poena, ali i promašio trojku za izjednačenje desetak sekundi pre kraja meča. Srpski košarkaš Stefan Jović za 15 i po minuta na parketu upisao je sedam poena, tri skoka i tri asistencije uz šut iz igre 3/3, dok je promašio jedan penal.

Žalgiris za tri dana gostuje Barseloni, dok će Valensija imati najteži mogući posao i meč sa Realom, najboljim timom takmičenja, u Madridu.

Standings provided by Sofascore

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Trinkijeri obradovao Grobare!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*