LUČIĆ OBRADOVAO CRNO-BELE: Sjajne vesti za Partizan!

FOTO: Euroleague

Košarkaši Bajerna pobedili su Baskoniju na svom terenu sa 112:109 posle produžetka, Fenerbahče savladao Asvel u gostima sa 83:73, dok je Olimpijakos u Pireju bio bolji od Albe sa 101:87, u utakmicama 24. kola Evrolige.

U Minhenu je Bajern morao sa slavi kako bi sačuvao kakve-takve šanse za plasman u plej-in i uspeo je, pa sada ima skor 10-14. Baskonija je na učinku 12-12 i može se reći da je ovo dobar rezultat i za Partizan, koji je u ovo kolo ušao sa istim skorom kao i španski tim.

 


Imao je Bajern sve u svojim rukama i u regularnom delu, ali je užasno odigrao sam finiš, nije dao koš 3,5 minuta, pa je Baskonija trojkom Kodija Milera Mekintajera došla do 94:94 i dotatnih pet minuta.

U produžetku je Bajern ipak iščupao mnogu važnu pobedu.

Ibaka je bio najefikasniji sa 21 poenom, a sjajnu partiju je odigrao i naš Vladimir Lučić sa 17 poena, tri skoka i tri asistencije.

Kod Baskonije, 27 poena Hauarda i 20 poena i 15 asistencija Milera-Mekintajera.

Fener se u Lionu mučio u prvom poluvremenu, ali je dodao gas u trećoj četvrtni, rešio je u svoju korist rezultatom 28:14 i rešio sve nedoumice na ovoj utakmici.

Ekipa iz Istanbula sada ima 15 pobeda i devet poraza i učvrstila je svoju poziciju u plej-of zoni. Asvel je zakucan za dno tabele sa skorom 5-19.

Motli je predvodio Fenerbahče sa 24 peona, a 26 poena za domaće ubacio je Skot.

Olimpijakos je posle 20 minuta igre bio na -3 u odnosu na ekipu iz Berlina, ali onda furiozna igra vicešampiona Evrope u nastavku i siguran trijumf.

Grčki tim je bio žestoko oslabljen, jer je igrao bez povređenih centara Milutinova, Petruševa i Fala, a blistao je Ajzea Kenan sa 31 poenom. Matisek je upisao 12 poena za Albu.

 


Olimpijakos je sada na učinku 13-11, a Alba je na dnu i zajedno sa Asvelom ima 5-19.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

Be the first to comment on "LUČIĆ OBRADOVAO CRNO-BELE: Sjajne vesti za Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*