NADAL ŽESTOKO ODGOVORIO: Federera stavio ispred Novaka

Da li ste spremni za veliki povratak Rafaela Nadala? Taj meč je na programu u noći između ponedeljka i utorka od 01.00. Dakle, ukoliko idete na reprizu vrlo lako biste mogli da se uspavljujete kasnije uz zvuke teniske loptice.

Rafael Nadal se vraća na teren nakon gotovo godinu dana pauze i prvi meč igra protiv još jednog bivšeg grend slem šampiona Dominika Tima.

 


Boljeg rivala za početak povratka Nadal nije mogao ni da zamisli. Jeste Španac već odigrao meč u dublu sa Markom Lopezom, ali je to bilo samo navikavanje na takmičarske mečeve i uslove u Brizbejnu (ATP turnir iz serije 250).

„Bik sa Majorke“ je još jednom centralna teniska tema (i biće to još nekoliko nedelja, ako ne i meseci), a odmah je dobio ogroman broj pitanja.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

„Nole je mnogo oplemenio svoju igru, ali nije je radikalno menjao. Protiv Federera, na primer, imao sam jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah: kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio“, počeo je Španac.

Prokomentarisao je i izjavu Đokovića da ga je zastrašivao trčanjem i skakanjem pre mečeva, pogotovo na Rolan Garosu, gde su igrači užasno blizu jedni do drugih.

„To nikada, nikada, ali nikada nije bila moja namera. Tako se zagrevam samo da bih bio spreman. Ništa više od toga. Nisam čuo šta je Novak rekao, da budem iskren.“

Naravno, uvek je mnogo govorljiviji kada treba da govori o svom rivalstvu sa Rodžerom Federerom.

„Dokle mi sežu sećanja, Federer je igrač koji me je najviše impresionirao, najviše me je zabavio, najviše me je „dodirnuo“. Gledati Federera dirnulo me je više nego kada sam gledao Đokovića. Na kraju krajeva, suština je emocija, emocija je ta koja te privuče.“

Zatim je govorio o tome zašto se najviše govori o rivalstvima „Velike trojke“.

„Nekoliko je faktora, a neke neću komentarisati jer nije na meni to da činim. Ali u smislu tenisa, jasno je da je to bilo zbog kombinacije suprotnih stilova. Federer je bio savršenstvo u smislu estetike, elegancije i tehnike. I ja imam isto jako dobru tehniku, ali to nije isto što i estetika. On je bio broj jedan kada sam ja došao, kao rival duge kose i upadljive fizičke spreme. Elegancija protiv ratnika, jedinstvena razlika, u kombinaciji sa brojnim velikim mečevima, pretvorila je naše rivalstvo u nešto što prevazilazi sport više nego bilo koji drugi mečevi“, završio je Španac.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "NADAL ŽESTOKO ODGOVORIO: Federera stavio ispred Novaka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*