TRESE SE SRBIJA: FSS ŽESTOKO odgovorio Zvezdi!

FOTO: FK Crvena zvezda

U utorak 15. marta zasedao je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, a iz „Kuće fudbala“ odgovoreno je na saopštenja Crvene zvezde i njenih čelnika, koja se tiču nameštanja utakmica.

Pružena je i podrška selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je bio na udaru Zvezdana Terzića, pošto ga je generalni direktor crveno-belih optužio da namešta titulu Partizanu. Stojković je najavio tužbu protiv Terzića, a FSS je izdao sledeće saopštenje:

„Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora našeg najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FSS izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije. Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega“, pisalo je u saopštenju.


Takođe, Izvršni odbor FSS-a je najavio da bi kazne mogle biti još oštrije za slične postupke u budućnosti.

„Izvršni odbor izražava nepokolebljiv stav da se svi problemi rešavaju unutar institucija saveza, a ne saopštenjima i pritiscima. Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA. FSS duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice“.

Sednicom je predsedavao Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.


Be the first to comment on "TRESE SE SRBIJA: FSS ŽESTOKO odgovorio Zvezdi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*