F1: Maks Ferstapen pobedio u Abu Dabiju

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen pobedio je danas u poslednjoj trci sezone u šampionatu Formule jedan za Veliku nagradu Abu Dabija.
Ferstapen je u Abu Dabiju stigao do rekordne, 19. pobede u sezoni, a 54. u karijeri. On je postao prvi vozač u istoriji koji je vodio u 1.000 krugova u trkama.
Holanđanin je danas ostvario vreme od 1:27:02.624.

 


Drugo mesto zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija, koji je za pobednikom kasnio skoro 18 sekundi. Treća pozicija je pripala vozaču Mercedesa Britancu Džordžu Raselu, pošto je Meksikanac Serhio Peres iz Red Bula zbog kazne od pet sekundi trku završio na četvrtom mestu.
Petu poziciju osvojio je vozač Meklarena Lando Noriu, dok je šesto mesto pripalo njegovom timskom kolegi Oskaru Pjastriju. Bodove su još osvojili Fernando Alonso iz Aston Martina, vozač Alfa Taurija Juki Cunoda, Luis Hamilton iz Mercedesa i Lens Strol iz Aston Martina.
 


Ferstapen je još ranije obezbedio treću uzastopnu titulu u šampionatu F1. On je sezonu završio na prvom mestu sa 575 bodova, dok je Perez drugi sa 285. Treća pozicija pripala je Hamiltonu sa 234.
Prvo mesto u generalnom plasmanu konstruktora odbranio je Red Bul sa 860 bodova, dok je Mercedes drugi sa 409. Ferari je treći sa 406 poena.
Naredna sezona F1 počinje drugog marta 2024. godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "F1: Maks Ferstapen pobedio u Abu Dabiju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*