OBRADOVIĆ: Priča li se sad o učinku srpskih igrača?

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegov tim pobedio Fenerbahče zbog bolje defanzivne igre u drugom poluvremenu.

 


Crno-beli su posle preokreta pobedili turski tim 85:84 i upisali treći trijumf u Evroligi.

 


„Verujem da smo dobar tim Fenerbahčea pobedili zahvaljujući dobroj igri u drugom poluvremenu. Igrali smo dva različita poluvremena. Rekao sam u najavi da šutiraju najviše za tri poena. Svi procenti šuta su doveli do preokreta. Ekipa je nošena energijom sa tribina. Verovali smo da možemo da se vratimo. Od finala Superkupa, Olimpijakosa do Mege, Baskonije, gubili smo zbog naših grešaka. Sreća je bila na našoj strani, ali smo igrali dosta pametnije. Dobili smo utakmicu našom odbranom u drugom poluvremenu. Ako igraš stihijski, ako napadaš bez plana, ne možeš da pobediš“, rekao je Obradović posle meča.

„Imamo već u nedelju utakmicu na kojoj ćemo imati priliku da pustimo novog igrača da igra. On će imati sutra i prekosutra dva treninga. Trening i na dan utakmice, pošto je meč kasno uveče. Zna se da sledeće nedelje ulazimo u dupli program, putujemo u Nemačku, pa se vraćamo protiv drugog nemačkog tima. Zatim Ljubljana i tako dalje. To je program, nema vremena za odmor. Nadamo se da ćemo uskoro imati sve igrače na raspolaganju, Kevin, i Ponitka koji je večeras bio ponovo u timu posle dva treninga. I odigrao je da pomogne, hvala mu na tome“, izjavio je trener Partizana.

Obradović je upitan i o Tristanu Vukčeviću, koji u poslednje vreme koristi prilike na pravi način.

„Tristan je pomogao ekipi, ali mora da bude agresivniji u odbrani. Ima tajm-aut, gde protivnički trener kaže: „Napadajte preko Tristina“. Što se tiče napada on ima ruku, ali mora da učestvuje više u skoku. U nekim situacijama je pomogao, u nekima nije. Nije ovo samo kritika za Tristana, već za ceo tim. Tristan će nastaviti da dobija šansu. Ofanzivno neverovatan učinak poslednje tri utakmice, kada god je ušao. Prati li se sad učinak srpskih igrača, pričalo se o tome. Koliko poena daju? Meni to nije važno, to nije priča. Ovo je Partizan, ovo su svi igrači Partizana. Ovi ljudi navijaju za Doužera, Kaminskog, kao i za Smailagića i Tristana, jer su svi oni igrači Partizana. Partizan je uvek prihvatao igrače, jer nikad nismo bili klub u kojem samo igraju Srbi“, rekao je trener Partizana.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*