PALE TEŠKE REČI: Miljenik Delija ISPROZIVAO Bahara!

Barak Bahar
EPA/ADAM VAUGHAN

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković nema lepo mišljenje o sadašnjem treneru crveno-belih Baraku Baharu.

Crveno-beli nisu započeli sezonu onako kako su se nadali, a Petković kao glavnog krivca za to vidi Izraelca.

 


– Bahar je najslabija karika Crvene zvezde. Izraelci, generalno, nisu sportska nacija, nisu se probili ni u jednom sportu, pa sam bio iznenađen kada ga je Zvezda dovela. Čak sam i tada komentarisao da je to velika Zvezdina greška, ali su mi pričali kako je on razbio Zvezdu s Makabijem, pa i Olimpijakos, pa i igrao Ligu šampiona… On ne zna šta je Zvezda, on ne može, niti će ikada prihvatiti u svojoj glavi šta je Zvezda i kakav teret nosi klub. Posle svega vidi se da se nije snašao na Marakani i za Zvezdu je bolje da što pre pronađe novog trenera – rekao je Petković za „Sportal“ i dodao:

– Stranac koji dolazi u Srbiju ne može da bude kvalitetan. Kvalitetan stranac je skup, naši klubovi ga neće i ne mogu platiti. Ok, Kanga je napravio lepe stvari, ali Kanga nije za Ligu šampiona. I kad već ne možemo da angažujemo ozbiljne inostrane igrače, bolje se onda posvetiti našim igračima. Oni osećaju Zvezdu, oni igraju srcem, to često donosi i pobede. Zato sam i pomenuo takozvane gardiste, koji po kvalitetu možda i nisu bolji od sadašnjih igrača, ali su donosili mnogo bolje rezultate i širili pozitivnu atmosferu koja sada nedostaje Zvezdi.

Petković smatra da se Zvezda treba okrenuti domaćim, mladim snagama.

 


– Zvezda ima dobre mlade igrače. Dejan Stanković možda ne bi napravio takvu karijeru da nije dobio šansu u Evropi sa 16 godina. Setimo se Kajzerslauterna i ostalih Zvezdinih utakmica s početka njegove karijere. Danas Jovan Mijatović dobija šansu, ali na kašičicu, nedovoljno da stekne potrebno samopouzdanje koje bi mu uz talenat i kvalitet donelo eksploziju i na ličnom i na klupskom planu. Uostalom, taj Mijatović će jednog dana doneti Zvezdi 10 miliona.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

*