PALE TEŠKE REČI: Terzić isprozivao Partizan!

FOTO: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o svom timu, ali i „večitom“ rivalu.

Terzić je odgovorio na pitanje da li navija za Partizan kada taj tim igra u evropskim takmičenjima.

„Iskreno da vam kažem, ne navijam. Potpuno sam razvnodušan, čak i ne gledam njihove utakmice. U domaćem prvenstvu gledam zato što sam zainterosovan da ih gledam zbog Crvene zvezde. Gledam da li će izgubiti, u Evropi ponekad gledam, ponekad ne, ali sam ravnodušan. Ne mogu da kažem da se radujem kada izgube, to ne“, izjavio je Terzić u razogovoru za Kurir TV.


Kako kaže, nijedan igrač tog tima ne bi imao mesta u startnih 11 Crvene zvezde.

„Uz svo poštovanje prema Partizanu, mislim da Crvena zvezda na svih 11 pozicija u timu ima kvalitetno rešenje. Ne vidim ko bi iz ove generacije igrača Partizana bio pojačanje za Crvenu zvezdu. Svaku utakmicu Partizana gledam, ali to ne vidim“, kaže Terzić.

Istakao je da uživa u antagonizmu koji vladi između njega i navijača Partizana.

„Ja se ne bavim politikom, meni ne trebaju glasovi naroda da bih se bavio svojim rejtingom. Svestan sam da će mi suditi kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Ako Crvena zvezda bude imala uspeha ja ću biti omiljen u zvezdaškoj javnosti, a neomiljen u Partizanovoj. Ako Zvezda ne bude imala uspeha, u Partizanovoj javnosti će reći ‘bravo, što duže da ostaneš’. Nadam se da im neću pružiti to zadovoljstvo. Meni prija što me navijači Partizana ne vole, to je jedan ozbiljan kompliment“, dodao je Terzić.

Neke od gledalaca je zanimalo zašto Terzić ne prodaje igrače Zvezde na način na koji je to nekada činio Zdravko Mamić u Dinamu.

„Različite su okolnosti. Hrvatska reprezentacija je stalni učesnik evropskih i svetskih prvenstvava. Srbija slavi kada ode na Svetsko prvenstvo. Hrvatska je vicešampion sveta, pravi ozbiljne uspehe, igrači imaju drugačiju tržišnu vrednost. Dinamo je igrao ozbiljno u evrokupovima, Crvene zvezde do mog dolaska nije bilo nigde u grupnim fazama evropskih takmičenja. Treći benefit Dinamo ima jer je Hrvatska član EU, njihovi igrači nisu stranci. Sve zemlje imaju kvotu za dozvoljeni broj stranaca, pa iz Srbije kao stranac morate da budete za klasu bolji kad zauzimate mesto jednom Brazilcu ili Argentincu“, objasnio je Terzić.

Smatra da je Zvezda nadmašila „modre“, te da nema na koga da se ugleda u regionu gde je lider.

„Nemamo od koga da učimo u regionu, jer je Zvezda najbolji klub u regionu. Mi smo prevazišli Dinamo po organizaciji, skautingu, omladinskoj školi, Crvena zvezda je po svemu najbolji i najorganizovaniji klub na ovim prostorima. Naravno da učimo, fudbal je industrija koja se gradi i naravno da koristimo sve nove tehnologije i trendove koji se dešavaju u Evropi. Da ne učimo ne bismo mogli da napredujemo“, zaključio je Terzić.


1 Comment on "PALE TEŠKE REČI: Terzić isprozivao Partizan!"

  1. Ako iko izazove gradjanski rat u srbiji to će uraditi uprave zvezde i partizana ovakvim izjavama a naš predsednik ćuti,izgleda da mu odgovara.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*