„ŽELELI SMO DA OSTANE, ALI“… Nejpir nam je tražio tri puta veću platu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Predsednik milanske Olimpije Pantaleo Del’Orko otkrio je da je taj klub hteo da zadrži Šabaza Nejpira, ali da je Amerikanac za to zahtevao tri puta veću platu.

To je za italijanski klub, koji je proteklog leta doveo i Nikolu Mirotića, bilo previše, pa se Nejpir obreo u Crvenoj zvezdi.

 


„Želeli smo da produžimo ugovor sa Nejpirom ovog leta, ali tražio je više nego tri puta veći novac od onog što je zarađivao. Nismo želeli da potrošimo toliko para. Već smo bili uložili mnogo novca u dovođenje Mirotića, iako Barselona i dalje plaća polovinu njegove plate“, rekao je Del’Orko u intervjuu za „Basket njuz“.

Na njegovo mesto je došao nemački reprezentativac Maodo Lo.

„Doveli smo Loa koji i dalje ne igra na nivou koji od njega očekujemo. Ako bude postojala prilika, okrenućemo se ka tržištu, ali nećemo trošiti suludu svotu novca. Sa finansijskim fer-plejom postoje granice koje moramo da poštujemo. U suprotnom, bićemo primorani da platimo ogromne kazne“, dodao je predsednik milanskog tima.

Olimpija ne blista u novoj sezoni uprkos dolasku zvezde kakva je Nikola Mirotić i na deobi su poslednjeg mesta sa samo jednom pobedom.

Sa druge strane, ni Nejpir nema start na Malom Kalemegdanu kakvom se nadao. Čak je i izviždan u poslednjem duelu Evrolige protiv Bajerna.

Ove sezone u Evroligi je startovao na pet od šest utakmica crveno-belih i u proseku imao 14,2 poena uz 2,3 asistencije, 1,8 ukradene lopte i 1,5 skoka. Uz to ima i 2,8 izgubljenih lopti za oko 22 i po minuta po meču.

Sa njim je Zvezda do sada upisala pobede protiv Asvela i Bajerna, a pored toga imaju četiri poraza.

 


 


Be the first to comment on "„ŽELELI SMO DA OSTANE, ALI“… Nejpir nam je tražio tri puta veću platu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*