ZVEZDA BROJALA DO ŠEST: Crveno-beli ubedljivi na startu Kupa Srbije

FOTO: FK Crvena zvezda

Ekipa Crvene zvezde nije mogla ni da zamisli početak odbrane Kupa, pošto su u prvom meču, u 1/16 finala ovog takmičenja, slavila protiv Trajala iz Kruševca na gostujućem terenu sa ubedljivih 6:0, gde rivalu nisu dali ni promil šanse da napravi čudo.

Trajal je očigledno želeo da se nadigrava u ovom meču, počeli su s pritiscima na gol Glazera u prvih nekoliko minuta utakmice, ali je daleko bilo od realizacije, dok je sve doslovno palo u vodu u 9. minutu susreta.

Jedan naizgled bezazlen centaršut, potom loša intervencija Nemanje Spasojevića i postigao je štoper Trajala autogol, kojim je Zvezdi dao prednost, posle koje Kruševljani jednostavno nisu uspeli ni da se vrate u meč, niti da zaprete.

Zvezda je do poluvremena igrala mirno, s vremena na vreme su zapretili, ali ni to nije bilo preterano opasno, te je i poluvreme donelo samo tih 1:0.
Ipak, drugo je počelo skroz drugačije. Odlučio je Bahar malo da izmeša karte, na teren je poslao Jovana Mijatovića, Mirka Ivanića i Jovana Šljivića, što je donelo u napadu ove ekipe, pošto su vihorni tinejdžeri stvarali ogromne probleme.

Međutim, pre tih izmena, igrao se 53. minut susreta, Šerif Endiaje je dobio jednu loptu, praktično nešto kao otpadak i rutinski je savladao golmana Jovanovića.


Tada je tek Trajal pao, što je Bahar iskoristio i uveo svoje mlade fudbalere.
Jovan Mijatović je od trenutka kako je ušao probijao, pravio je probleme, ali nije uspeo da postigne gol, iz jedne od izglednih šansi koje je imao, ali je to uradio Jovan Šljivić u 75. minutu. Mladi veznjak je dobio loptu, povukao je unapred, a onda šutirao sa 20-ak metara i savladao je Jovanovića.

 


Samo dva minuta kasnije, slično jje uradio i Nikola Knežević. Oduzela je loptu Zvezda, napravljena je kontra i Knežević je pucao sa 20 metara, opet je golman Jovanović savladan.

Mogao je Trajal da dođe i do gola, ali je promašio penal u samoj završnici meča.
Uspeo je na kraju, u samom finišu, da gol postigne i Jovan Mijatović, dok je Jovan Šljivić novim pogotkom postavio konačnih 6:0.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*