ZVEZDA PONOVO NIJE KOMPLETNA: Crveno-beli oslabljeni i u Kaunasu!

FOTO: Marija Vuruna/KK Igokea

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u četvrtak u prepodnevnim časovima za Kaunas, gde ih u petak od 19 sati očekuje meč 2.kola Evrolige protiv Žalgirisa.

Ovo će biti drugi duel dva tima ove sezone, onaj prvi (na prijateljskom turniru na Kipru) pripao je crveno-belima. Naredni, ima mnogo veći značaj.

 


Ekipa će u Litvaniji biti nekompletna, u Beogradu je zbog lakše povrede ostao kapiten Branko Lazić, svi ostali igrači su krenuli put Kaunasa.

Ovo će biti 15.duel dva kluba u Evroligi (9-5 za Žalgiris), a prema najavama domaćina dvorana će biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Ovaj meč je ujedno i uvod u zgusnutiji raspored koji čeka ekipe u narednom periodu, crveno-bele odmah nakon ovog meča očekuje gostovanje u Čačku (nedelja 18h), pa prvo duplo kolo Evrolige i utakmice sa Monakom (sreda 20h) kao i gostovanje u Bolonji (petak 20.30 časova).

Trener KK Crvena zvezda Duško Ivanović smatra da je gostovanje Žalgirisu jedno od najtežih.

„Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika naročito kad igraju kući. Igraju izuzetno čvrsto, izuzetno disciplinovano i sa velikim strpljenjem, uz to imaju ekipu koja dugi niz godina igra skupa i izvanredno su uigrani. Mi gledamo nas, hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada bili“, rekao je Ivanović pred ovaj meč.

Dejan Davidovac najavljuje veliku borbu.

 


„Igramo protiv dobre ekipe koja je dugo zajedno, fizički su mnogo dominantni, igrali smo nedavno sa njima na Kipru, očekujem fizički pre svega zahtevnu utakmicu. Idemo spremni, mislim da smo u dobrom ritmu, znamo da imaju veliku podršku svojih navijača. Idemo da pobedimo utakmicu, daćemo sve od sebe, pa ćemo videti“, istakao je Davidovac.

Utakmica u „Žalgirio Areni“ igra se od 19 časova (20h po lokalnom) vremenu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

*