SVE ZBOG PARTIZANA: Evroliga promenila pravila!

FOTO: KK Partizan

Partizan je protekle sezone bio nadomak plasmana na F4, ali ga je u tome sprečila tuča u Madridu.

Sankcije su bile žestoke, a Parni valjak je morao da igra jedan meč bez Matijasa Lesora i dva bez kapitena Kevina Pantera.

 


Zbog nemilog događaja u prestonici Španije, Evroliga je odlučila da promeni pravila, otkrio je trener šampiona ABA lige Željko Obradović.

On je gostujući u emisiji „Sport Time“ govorio o mnogim temama, a neizbežna je bila, sada već čuvena, serija sa Real Madridom u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

– Svima nam je žao, to je bio splet okolnosti. Rekao sam igračima odmah posle toga, da to treba da im bude životno iskustvo i da nikada više ne dozvole sebi takve stvari. Međutim, to je bilo iskustvo i za Evroligu. Ja sam bio na sastancima Evrolige i svi su pričali o tome i postavljali ista pitanja oko kazni koje su dobili igrači – rekao je on i dodao:

 


– Nekada je pravilo bilo, kao i prošle sezone, da svi igrači koji uđu sa klupe automatski budu isključeni, već od ove godine neće biti tako. U slučaju da se dogodi nešto slično, gledaće se snimak da se utvrde koji igrači ne učestvuju u sukobu i oni neće biti kažnjeni. To ima logike i mislim da će doprineti smirivanju situacije, ako ne daj Bože ponovo dođe do takvih tenzija – zaključio je trofejni stručnjak.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

<

Be the first to comment on "SVE ZBOG PARTIZANA: Evroliga promenila pravila!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*