AEK SE OGLASIO POVODOM TRANSPARENTA „KOSOVO JE ALBANIJA“: Gadimo se, odgovorni će biti pronađeni i kažnjeni!

Fudbalski klub AEK oglasio se nakon što se na tribini sa njihovim navijačima pojavio transparent sa natpisom „Kosovo je Albanija“.

Incident se dogodio tokom meča Lige Evrope između grčkog tima i Ajaksa, koji je okončan nerešenim rezultatom (1:1).

 


Iz AEK-a su istakli da će odgovorni biti pronađeni i da će im biti zabranjeno da u budućnosti uđu na stadion.

„AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavljivanje, makar i na nekoliko sekundi, transparenta ekstremno nacionalističkog sadržaja na našem stadionu, što nema apsolutno nikakve veze sa istorijskim poreklom našeg udruženja, niti naravno sa onim za šta se ono zalaže od svog osnivanja. Povodom konkretnog incidenta, AEK navodi da ovako neće ostati. Već pokrećemo akcije za dodeljivanje odgovornosti čak i za trenutnu, ponavljamo, sliku koja je s pravom uznemirila veliku masu naših navijača, koji su takođe oštro odbili. Odgovorne ćemo svakako pronaći i biće im trajno zabranjen ulazak na naš stadion“, stoji u njihovom saopštenju.

 


Podsetimo, crno-žuti su, takođe, nedavno bili u fokusu, kada je pre meča sa zagrebačkim Dinamom jedan navijač domaćih bio ubijen, a na desetine članova „Bed Blu Bojsa“ uhapšeno.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

<

Be the first to comment on "AEK SE OGLASIO POVODOM TRANSPARENTA „KOSOVO JE ALBANIJA“: Gadimo se, odgovorni će biti pronađeni i kažnjeni!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*