CRVENO-BELI POKORILI LAKTAŠE: Zvezda ubedljivom pobedom započela sezonu!

FOTO: Marija Vuruna/KK Igokea

Košarkaši Crvene zvezde trijumfom su otpočeli novu sezonu u ABA ligi.

Tim sa Malog Kalemegdana je u prvom kolu regionalnog takmičenja bio bolji od Igokee u Laktašima rezultatom 81:63.

 


Trener tima iz srpske prestonice Duško Ivanović nije mogao da računa na Šabaza Nejpira, Adama Hangu, Dejana Davidovca i Nemanju Bjelicu na ovom meču, ali se to nije ni osetilo.

U prvih startnih pet crveno-belih samo Branko Lazić nije upisao svoj debi na ovom meču.

Tokom prvih 20 minuta smo uglavnom gledali egal, Zvezda bi se odvojila na 6,7 poena prednosti, ali bi se domaćin ubrzo vratio.

Tako je bilo i pred sam kraj prvog poluvremena kada je Igokea od 25:32 za goste brzo stigla na samo poen zaostatka. Upravo je u tim trenucima i prelomljen meč, jer je do kraja druge deonice Zvezda napravila seriju 8:1.

Za kraj je Rokas Gedraitis pogodio trojku uz zvuk sirene, što će se ispostaviti kao najvažnija na ovom meču.

Sa velikim samopouzdanjem i prednošću od osam poena je srpski tim ušao u nastavak, gde je glavnu reč imao Majk Tobi. Slovenački centar je drugo poluvreme otvorio sa sedam poena u nizu i tako odveo svoj tim do dvocifrene prednosti koja nije do kraja ispuštana.

U prvom poluvremenu je postigao samo pet poena, a samo u trećem kvartalu čak 11. Njegovu sjajnu igru su ispratili i saigrači, pa je tako posle poena Nedovića dostignuta i maksimalna prednost na meču od čak 21 poena.

Sa njom se ušlo u poslednjih 10 minuta kada je logično došlo i do opšutanja, koju domaći tim donekle i koristi. Uspeli su da smanje zaostatak i na 13 poena, ali više od toga nisu mogli.

Pred Zvezdom je sada početak učešća u Evroligi, a prvi rival u četvrtak će biti Asvel. Naredne nedelje igraju protiv Cedevita Olimpije u Beogradu.

Što se Igokee tiče, pred njima je put u Split, gde ih očekuje gostovanje istoimenom klubu u drugom kolu ABA lige.

 


Majk Tobi je ubacio 19 poena, imao je i osam skokova. Rokas Gedraitis je upisao 12, a Dalibor Ilić 11, uz šest skokova i jednom blokadom. Jedini bez minuta u Zvezdi bio je Ognjen Kuzmić.

U Igokei najbolji je bio Nikola Tanasković sa 16 poena, dok je Marko Jeremić ubacio poen manje.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "CRVENO-BELI POKORILI LAKTAŠE: Zvezda ubedljivom pobedom započela sezonu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*