KAKAV START SP: Srbija UBEDLJIVOM pobedom započela Mundijal!

FOTO: RSS

Rukometaši Srbije pobedom su otvorili Svetsko prvenstvo.

Izabranici Antonia Đerone su u prvom kolu grupe E bili bolji od selekcije Alžira rezultatom 36:27.

Afrička selekcija je, u grupi u kojoj su još Katar i Nemačka, smatrana za autsajdera, ali je u duelu sa „orlovima“ pokazala da je ne treba potcenjivati.

 


Nisu Alžirci niti jednog trenutka imali prednost, ali su u više navrata prišli veoma blizu, konstantno prateći naše rukometaše i prebacujući pritisak na njih.

Bolje teško da je moglo da počne za Srbiju. Dva gola iz uvodnih napada uz odbranu Cupare na drugoj strani najavili su odvajanje od prvog minuta, ali do toga nije došlo.

Dominirali su Ilić i Đorđić u napadu, ali je na drugom kraju terena dopušteno previše sedmeraca koji je protivnik realizovao sa izuzetkom prvog.

Uz to, rano se ušlo u probleme sa isključenjima, a ponajviše na poziciji Pešmalbeka koji je već sredinom prvog poluvremena na svom kontu imao dva.

Taman kada bismo se odvojili na dva ili tri gola prednosti, nastupio bi period „pomračenja“ tokom kog je Alžir čak mogao i do vođstva, ali srećom, kestenje bi iz vatre vadio golman Cupara. Naposletku smo imali priliku da na poluvreme odemo sa pet golova prednosti, ali je razlika nakon neiskorišćenog napada i kazne Alžiraca bila „samo“ tri.

Bolje su nominalno gosti otvorili drugo poluvreme iskoristivši isključenje Milosavljevića samo 43 sekunde nakon što je ušao u igru. Odgovorio im je Stefan Dodić prodorom i golom, a veoma talentovani 19-godišnjak je imao sjajnu rolu i u prvih 30 minuta kada je ušao u igru i po ko zna koji put pokazao o kakvom je igraču sada i u perspektivi reč.

Za Alžirce je to bilo to. Ono što su pokazali do nekoliko minuta unutar drugog poluvremena na kraju nije bilo dovoljno kada je Srbija krenula punom silom. U tom periodu su se istakli Vorkapić iz tranzicija i Đorđić svojim razornim šutem.

Srbija je otišla na +8 što je bila tada najveća prednost na ovom meču. Istina, usledio je period kratkog opuštanja „orlova“ kada su Alžirci postigli tri gola bez odgovora, ali daleko je to bilo od šanse da ugroze naše rukometaše koji su otišli i do najveće prednosti od 10 golova do kraja meča.

Najefikasniji kod Srbije je bio Petar Đorđić sa devet golova, Mijajlo Marsenić je imao sedam, a Vukašin Vorkapić pet golova. Po četiri su imali kapiten Nemanja Ilić i Predrag Vejin.

Nakon ovog meča, Srbiji sledi duel sa favorizovanom Nemačkom 15. januara, a dva dana kasnije sa Кatarom zatvaraju učešće u prvoj grupi na Svetskom prvenstvu.

U duelu te dve ekipe slavili su “panceri” rezultatom 31:27 u meču koji je odigran pre ovog.

 


Be the first to comment on "KAKAV START SP: Srbija UBEDLJIVOM pobedom započela Mundijal!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*