SAVO GA BAŠ ŽELI: Kapiten Partizana u dresu Bosne i Hercegovine?

FOTO: FK Partizan

Savo Milošević bi u petak trebalo da bude promovisan u novog selektora Bosne i Hercegovine, a već je odlučio koje bi nove igrače da uvrsti u reprezentaciju.

Kako prenosi portal „Sportske.ba“, na meti reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se štoper Svetozar Marković (23), inače kapiten Partizana u novoj sezoni.

 


Marković je, isto kao Milošević, rođen u Bijeljini, pa bi u narednom periodu mogao da zaigra za BiH – ukoliko proceni da je konkurencija u nacionalnom timu Srbije prejaka da bi se izborio za značajniju ulogu.

U mlađim kategorijama to nije bio slučaj i Svetozar Marković je redovno igrao za Srbiju. Upisao je čak 18 nastupa za reprezentaciju do 21 godine, kao i još 25 mečeva u mlađim kategorijama, a tokom čitave 2021. godine bio je kapiten mlade reprezentacije Srbije.

Svojevremeno je bio i jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera, zbog čega ga je Partizan u transferu teškom 1.500.000 evra prodao Olimpijakosu, pre nego što se dva puta vratio u Humsku gde pruža odlične partije.

Njegov bivši saigrač u Humskoj, Siniša Saničanin, dugogodišnji je reprezentativac BiH, a Milošević kao novajlije vidi i Matea Maglicu, Nika Galešića i Darija Špikića, a navodno će se pregovarati sa Arminom Gigovićem koji je mladi reprezentativac Švedske.

 


Naredna utakmica „Zmajeva“ je već 13. otkobra, gostovanje Lihtenštajnu. Tri dana kasnije u Zenici sledi okršaj sa liderom grupe J kvalifikacija za EURO 2024, Portugalom.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "SAVO GA BAŠ ŽELI: Kapiten Partizana u dresu Bosne i Hercegovine?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*