SKANDAL NA POMOLU: Zvezda neće da igra derbi ako ga bude sudio Jovanović!

Crvena zvezda neće igrati 171. večiti derbi protiv Partizana ako glavni sudija bude Srđan Jovanović.

Jovanović, najbolji srpski sudija, zvanično je delegiran za glavnog arbitra meča koji je zakazan za sredu od 19 časova u Humskoj 1.

 


Jovanović mečeve domaćih takmičenja sudi skoro punu deceniju, a od 2021. je član elitne grupe UEFA sudija.

Jovanović je prethodnog vikenda sudio meč Spartak – Voždovac, a ove sezone je za sad sudio samo jedan evropski meč, duel između austrijskog Šturma i holandskog PSV Ajndhovena u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Jovanović je poslednji put najveću utakmicu ovdašnjeg fudbala sudio u aprilu prošle godine, kada je rezultat na „Marakani“ bio 0:0.

 


Ipak, ono što mu crveno-beli pamte jeste 161. „večiti“ derbi, kada je po njihovom mišljenju Jovanović poništio čist gol.

Posle tog meča odigranog u septembru 2019, koji je pripao Partizanu rezultatom 2:0, po Jovanoviću je paljbu osuo Zvezdan Terzić.

„Rekao sam Jovanoviću da ne volim što ti sudiš, jer si ti poznat kao Partizanov sudija, ali on je zloupotrebio. Videli smo da je poništen čist gol Crvenoj zvezdi. Uz direktnu pomoć sudije, Partizan je pobedio meč. Onako loša Crvena zvezda bi pobedila sinoć Partizan“, rekao je Terzić tada.

U međuvremenu, Jovanović je postao elitni UEFA sudija, ali se mišljenje kluba iz Ljutice Bogdana o njemu nije promenilo.

Zvezda posle sedam kola zaostaje četiri boda za Partizanom, a prethodnog vikenda nije igrala meč Superlige.

Crveno-beli su se o njemu, između ostalog, oglašavali i tokom prošle sezone, podsetivši na penal za crno-bele u derbiju, kada je Aleksandar Katai srušio Birbasa Natha, tako i kasnije zbog njegovih odluka tokom susreta TSC-a i Partizana.

„VAR pravda u Srbiji… Kada se vrši pritisak, Srđan Jovanović bude u VAR sobi, a onda ni kamere nisu dovoljne“, poručili su tada iz Zvezde.

Utakmica je za dva dana, a da li će Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije popustiti pod pritiskom šampiona, uskoro ćemo saznati.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "SKANDAL NA POMOLU: Zvezda neće da igra derbi ako ga bude sudio Jovanović!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*