NOVAK JE UPOZORAVAO: Niko ga nije slušao

EPA/NEIL HALL

Indijski teniser Sumit Nagala, trenutno 156. igrač sveta, nalazi se u finansijskim neprilikama.

Igrač koji je svojevremeno uzeo set Rodžeru Federeru je ove sezone igrao na 24 turnira, a najviše je zaradio od drugog kola US Opena – 22.000 dolara.

 


Svakako nemala cifra, ali kad uračunate i troškove dobijate realnu sliku.

„Kada pogledam na račun u banci, isti je kao na početku godine. Imam 900 evra. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore“, izjavio je Nagal.

U rodnoj zemlji nije naišao na podršku.

 


„Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede niko nije hteod a mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam“, dodao je Nagal.

Utehu pronalazi u tome što barem ne gubi pare.

„Nemam nikakvu ušteđevinu, samo uspevam da dođem na nulu. Ne mogu da kažem da lepo živim ili da mi nije potreban dodatni posao. U poslednje dve godine ništa nisam zaradio, ali bar nisam u minusu“, zaključio je Nagal.

Srećom, čini se da je ova priča dobila srećan kraj, barem ako je suditi prema objavama na društvenim mrežama.

Dok smo kucali ove redove Nagala je podelio sa javnošću da će mu proizvođač energetskih pića „Getorejd“ biti sponzor u budućnosti.

Time su njegove reči naišle na odziv, a finansijske neprilike na kraj.

Podsetnik na Novakove reči:

„Svi pričaju koliko Đoković, Federer i Nadal zarađuju. Niko ne priča da je tenis treći najpopularniji sport na svetu i da je van 10 po zaradi, u odnosu na druge sportove. Jedva 150, maksimum 200 ljudi živi od ovog sporta, u muškom i ženskom tenisu. Dajte mi 150. igrača u nekom drugom globalnom sportu, koliko on zarađuje. Ta organizacija igrača i to što smo pokušali da ostvarimo je upravo zbog momaka i devojaka koji se trude da se njihov glas čuje. Ali ne čuje se… Elita će uvek uzdizati elitu. I to tako ide u krug. Zato je tu neki mali od Srbije da se malo umeša u priču.“

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "NOVAK JE UPOZORAVAO: Niko ga nije slušao"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*