OVO NIKO NIJE OČEKIVAO OD MLADOG ŠPANCA: Novak je jedan od najboljih igrača koji je igrao na travi

Novak Đoković godinama ima dve misije – da osvaja najveće trofeje i da natera sve igrače da strepe kada izađu protiv njega na teren. Ove godine je dodatno podebljao obe kategorije.

U najavi Vimbldona (3. – 16. jul) i na početku sezone na travi najviše se govori o tome da li iko može da ugrozi Đokovića na ovoj podlozi.

 


Srpski teniser od 2017. godine nije poražen na Vimbldonu, vezao je četiri trofeja zaredom, a sada želi da napravi korak više i izjednači se sa Bjornom Borgom i Rodžerom Federerom koji su do sada jedini pet puta zaredom podizali ovaj trofej.

Koliko je Karlos Alkaraz izvukao lekcija, neki bi rekli i straha od Đokovića, najbolje govori kako je najavio sezonu na travi nakon što mu je Novak „pokvario“ noge u polufinalu Rolan Garosa kada je zbog grčeva praktično igrao na 20 odsto poslednja dva seta.

 


„Pričao sam i ranije da verujem da mogu da osvojim bilo koji turnir na kom igram. Međutim, na travi je to za mene komplikovanije, jer nemam mnogo iskustva i mučio sam se u nekim mečevima na toj podlozi. Očigledno, tu je Novak koji je uz Rodžera Federera jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na travi“, poručio je Alkaraz.

Nik Kirjos je nedavno poručio da „samo on može da zaustavi Đokovića na travi“, a Alkaraz ima slično mišljenje. Zapravo, još manje veruje da može da savlada Đokovića nakon lekcije usred Pariza.

„Kirjos je već igrao finale Vimbldona, trava mu leži. Ne kažem da ja nisam sposoban da pobedim Đokovića, samo da imam manje šanse nego na nekim drugim podlogama. Nik ima više šansi od bilo kog drugog igrača“, rekao je mladi Španac.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "OVO NIKO NIJE OČEKIVAO OD MLADOG ŠPANCA: Novak je jedan od najboljih igrača koji je igrao na travi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*