SRBIJA JE SVETSKI ŠAMPION: Basketaši pokoroli planetu

Bravo!

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je titulu prvaka sveta na „Half Court“ turniru koji je održan na Kalemegdanu, pošto su u finalu savladali Poljsku nakon produžetka, 11:10.

Srbija je preko Raičevića stigla do prednosti, potom je Luka Stefanović promašio šut za dva a Dejvis je doneo izjednačenje Poljacima. Nije potom pogodio Raičević, a Poljska je preko Majkla Hiksa, inače legende u svetu basketa „3×3“, uspela da dođe do 2:1.

 


Promašivali su igrači Srbije, ali ni Poljska nije uspela da se odlepi, pogrešio je i Hiks, a Stefanović nije pogodio za dva pre nego što su Poljaci poentirali iz reketa. Izjednačio je Mihajlović pogodivši dvojku (3:3), potom su „Orlovi“ ukrali loptu i poentirali za preokret, nakon čega je promašena i dvojka za odlazak na tri poena viška.

 


Dejvis je nakon akcije sa Hiksom poentirao, Stefanović je promašio za dva.

Nisu ni Poljaci bili precizni, a 41-godišnji Hiks je napravio treći faul za svoj tim pre nego što je Raičević pogodio za dva i 6:4. Hiks nije pogodio za izjednačenje, jeste Mihajlović posle prodora, ali je smanjio Hiks – 7:6.

Hiks je potom promašio za dva, Dejvis nije iskoristio zicer, pa je Srbija na 2:26 pre kraja imala poen viška.

Prva zvezda Poljske napravila je faul u napadu, Stefanović nije pogodio za dva, jeste Hiks, pa je Poljska uspela da dođe do preokreta.

Promašili su dva šuta za dva poena, potom su Poljaci imali slobodna bacanja. Napravljena je greška, Dejvis je ukrao loptu i pogodio, ali je uzvratio Lazar pogodivši uz faul, a potom sa linije za slobodna bacanja doneo izjednačenje – 9:9.

Hiks nije pogodio poslednji šut za pobedu pa je meč otišao u produžetke, gde je Srbija, iako je gubila 10:9, uspela da pogodi za dva poena preko Mihajlovića i dođe do titule po drugi put u istoriji.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "SRBIJA JE SVETSKI ŠAMPION: Basketaši pokoroli planetu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*