JOŠ JEDNA NULA U KATARU: Engleska i Amerika USPAVALI planetu!

Tanjug/AP

Fudbaleri Engleske i SAD odigrali su bez golova (0:0) u meču drugog kola Grupe B.

Utakmica na „Al Bajt“ stadionu bila je jedna od najmanje zanimljivih u dosadašnjem delu turnira, a više razloga za nezadovoljstvo epilogom iste bi mogli da imaju Amerikanci.

Nisu ni izabranici Grega Berhaltera pokazali visok nivo igre, ali su svakako bili bliže golu od protivnika. Naročito u prvih 45 minuta.

 


Istini za volju, Englezi su nešto bolje otvorili utakmicu i ko zna kako bi se meč odvijao da Cimerman nije izblokirao Kejna u 10. minutu igre. Ovako, dobili smo poluvreme u kom je dominirala ekipa SAD.

Sve je počelo u 26. minutu kada je Veston Mekkeni dobio loptu na nekih osam metara od gola. Bio je sam i imao je vremena da se namesti. Da je bio neki ofanzivno opremljeniji igrač, to bi bio gotovo siguran pogodak, ali je ovako lopta otišla visoko iznad prečke.

Nije to obeshrabrilo goste na ovom meču. Štaviše, samo šest minuta kasnije su prišli najbliže golu što je bilo koja od dve ekipe uspela do kraja meča.

Dobio je Kristijan Pulišić loptu u levom uglu engleskog šesnaesterca. Odmah su ga udvojili Saka i Tripije, a vezista Čelsija je samo pomerio loptu ulevo i raspalio po njoj. Zatresla se konstrukcija gola, ali ne i mreža.

Od tog momenta, tek sporadično smo išta iole zanimljivo gledali na terenu.

Odličnu priliku videli smo i krajem prvog poluvremena kada je udarac Maunta odbranio Tarner, pa se rezultat nije menjao do odlaska na odmor.

Početkom drugog poluvremena, inicijativu je prezeo američki tim, ali bez konkretnih opasnosti po gol Pikforda.

Usledio je prilično miran period meča i pored pokušaja trenera obe ekipe da izmenama razdrmaju svoj tim, a najizgledniju priliku imao je Kejn u nadoknadi vremena koji je glavom gađao pored gola.

Na kraju, slađi bod možda je otišao Engleskoj jer je posle dva kola sada na četiri boda i sa velikim šansama da obezbedi plasman u narednu rundu.

Sa druge strane, SAD ima dva osvojena boda do sada

U poslednjem kolu grupe B, Engleska će igrati protiv Velsa, SAD će odmeriti snage sa Iranom, a obe utakmice na programu su 29. novembra od 22 časova.

 


Be the first to comment on "JOŠ JEDNA NULA U KATARU: Engleska i Amerika USPAVALI planetu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*