ĐERE NIJE USPEO: Srbija kao druga u grupi ide na finalni turnir

Dušan Lajović i Laslo Đere doživeli su poraze, pa je Srbija izgubila od Češke u trećem kolu u grupi Dejvis kupa. Još ranije je Srbija obezbedila plasman na završni turnir u Malagi (21-26. novembra), pa zato nije igrao Novak Đoković.

 


Mladi Jakub Menšik, koji je nedavno iz kvalifikacija došao do trećeg kola US opena, briljirao je i pobedio Lajovića sa 6:3, 6:2.

Nije Duci imao nikakve šanse, Menšik je briljantno servirao i rutinski osvajao svoje gemove (ukupno je izgubio pet poena na svoj servis), a zauzvrat je pravio brejkove u ranoj fazi oba seta, te tako i skidao pritisak sa sebe.

 


U drugom meču dana Đere je izgubio od Jiržija Lehečke sa 7:6 (9-7), 7:5. U prvom setu je jedino Đere imao brejk lopte, dve je propustio, a Lehečka je bio za nijansu bolji u taj-brejku i realizovao je treću set loptu.

Laslo se mučio sa donjim delom leđa, dobio je i masažu, ali je uspeo da u drugom setu nadoknadi brejk zaostatka, zatim da na 4:5 spasi tri meč lopte, ali je Lehečka ostao miran i ipak priveo meč kraju u dva seta.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "ĐERE NIJE USPEO: Srbija kao druga u grupi ide na finalni turnir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*