VUČIĆ: Košarkašima 200.000 evra za zlato u Parizu

Košarkaška reprezentacija Srbije bila je na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon osvojene srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Aziji.

Košarkaši Srbije poraženi su od Nemačke rezultatom 83:77 u finalu Mundobasketa u Manili.

 


„Orlovi“ su u ponedeljak uveče sleteli u Beograd i u utorak ih čeka svečani doček.

Članovi reprezentacije su stigli u punom sastavu pošto je sa njima bio i Boriša Simanić koji je na turniru ostao bez bubrega.

„Dame i gospodo, šampioni sveta, ja sam već bio sa momcima i rukovao se i čestitao im pa smo ušli u ovu salu pa hoću da im kažem veliko hvala i da je pred njima velika odgovornost u teškim uslovima i velikim pritiskom i kada je malo ko u njih verovao, a ja jesam i zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više od onoga šta im je dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću, heroju iz Manile… Reći ću vam kako su uspeli da ujedine našu zemlju“, rekao je Vučić.

„Bošnjak je Boriši ponudio bubreg što je neverovatno. Mi svi čekamo zlato iz Pariza, a video sam da Lebron Džejms najavljuje najjaču ekipu i mi imamo priliku da im pokažemo ko je najbolji na svetu. Nema kuknjave i mi ćemo da se pripremamo. Mali deo oko države što je mi to ispunjavamo u hitnim rokovima i zahvalan sam terapeutima, lekarima, porodicama ovih momaka i ljudima iz saveza, ministru sporta, olimpijskog komiteta i svima drugima čestitam i zahvaljujem se i cela Srbija vas mnogo voli. Šampioni, do zlata iz Pariza“, rekao je predsednik Srbije.

„Poštovana gospodo… Šampioni… Nemam mnogo toga da kažem i ne bih da zadržavam jer želim javno da iskažem dubok naklon i poštovanje svim ljudima i stručnom štabu sa Pešićem i Gagi Radovanoviću jer on zna zbog čega. Ovo je prelepo leto za košarkašku Srbiju, juniori i basketaši imaju zlato, a imamo i srebro sa Mundobasketa“.

Potom je za mikrofon stao Svetislav Pešić.

„Hvala predsedniku na zvaničnom prijemu i malopre ste sve rekli i sve videli, kao i svi ostali jer ono što smo mi videli, a da vi niste je da su se ovi momci baš dobro pokidali i dali zadnji atom snage da stignemo do ovde gde smo stigli. Ne ovom prilikom, drugi put ću o procesu, i vi biste voleli da se priča o rezutlatu. Nije prilika za to, a prilika je da se ponosim svim igračima, Gagi mom velikom prijatelju, trenerima i čitavom medicinskom stafu jer je ovo bio naporan put ka Olimpijskim igrama. Moram da kažem da taj proces koji nas očekuje do Olimpijskih igara je mnogo teži nego što je bio do ove titule ili odlaska na Olimpijske igre jer su očekivanja sada još veća. Siguran sam da imamo dovoljno vremena, a najvažnije je da smo osetili u Manili jedno oduševljenje naših navijača. Možda nismo bili najbrojniji, ali smo bili najglasniji. I to je stvarno dalo nekakvu snagu i istovremeno smo osetili narod odavde putem medija i svega ostalog i to je u svlačionici povećavalo motivaciju i posvećenost i veliku odgovornost igrača koji su znali da iza njih stoje naši navijači. Tako da ovom prilikom treba reći da mi igramo za Srbiju, ali igramo za naš narod i navijače koji nas podržavaju i mi to osećamo. Druga motivacija nije potrebna, potrebna je pomoć koju nismo imali. Neka država nastavi da pomaže i to je dovoljno. A može i malo više“, rekao je Svetislav Pešić.

Oglasio se Vučić potom brzo:

 


„Samo pre Bogdana, zaboravio sam da kažem… Mi povećavamo nagrade. Za zlato će svako od vas dobiti 200.000 evra. Dramatično veće nagrade, a mi ćemo onda biti peti u svetu. Za zlato u Parizu svako dobija po 200.000 evra“.

Na kraju se javnosti obratio Bogdan Bogdanović, kapiten Srbije.

„Hvala predsedniku i ljudima što su nas dočekali u ovolikom broju. Ja nisam neki govornik i tu sam da radim svoj posao, a mi smo to doživeli tamo i eto sjajna grupa i možda najbolja sa kojima sam sarađivao i čast mi je bila kao kapitenu da ih predvodim. Samo mi znamo kroz šta smo prošli i hvala vam što ste bili deo toga i mali poklon ovom prilikom“, rekao je Bogdanović i predsedniku uručio loptu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "VUČIĆ: Košarkašima 200.000 evra za zlato u Parizu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*