NOVI DAN, NOVI REKORD: Zvezda završila NAJSKUPLJE pojačanje u istoriji!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda dovela je Korejca In-Beoma Hvanga (26) iz Olimpijakosa.

Centralni vezni igrač je najskuplje pojačanje u istoriji crveno-belih jer je obeštećenje 5 miliona evra.

 


Zvezda će Olimpijakosu transfer isplatiti u tri godišnje rate, a nema procenata od naredne prodaje.

Hvang će sa crveno-belima potpisati ugovor na četiri godine, a ceo posao će biti završen do ponedeljka u ponoć.

Korejac je u Olimpijakos stigao prošle godine iz ruskog Rubina, a prethodno je igrao u MLS ligi za Vankuver Vajtkapse.

Profesionalac je postao 2015. u Dežonu, a već ima 45 nastupa i pet golova za reprezentaciju sa kojom je učestvovao i na Svetskom prvenstvu u Kataru.

U dresu Olimpijakosa je postigao pet golova na 40 utakmica prošle sezone.

Bio je jedan od najboljih igrača pirejskih crveno-belih, koji su se nakon katastrofalne sezone odlučili na rekonstrukciju tima, a Hvang je sa Zvezdom dobio priliku da igra u Ligi šampiona.

On je i poslednje pojačanje beogradskih crveno-belih za elitno takmičenje jer je 4. septembar poslednji dan za licenciranje igrača za LŠ.

Zvezda je u međuvremenu dovela još dvojicu igrača, na pozajmicu štopera Bazela Nasera Đigu, uz mogućnost otkupa za dva miliona evra, te senegalskog napadača iz turske Adane Šerifa Endiajea, koji je postigao osam golova prošle sezone, a u novoj četiri uz tri asistencije.

Crveno-beli će za Endiajea platiti odštetu od četiri miliona evra uz bonuse od još milion, a on će ugovor potpisati na 3+1 godinu.

Pre ove trojke na „Rajko Mitić“ su stigli golman Omri Glazer, krilo Uroš Kabić, štoper Miloš Degenek, defanzivni vezni Edmund Ado, centralni vezni Ognjen Ilić i Marko Stamenić, te napadači Žan-Filip Kraso, Piter Olajinka i Šedrak Šarls.

 


Hvang je bio u sporu sa Olimpijakosom, napustio je Atinu pre mesec dana i predao slučaj na FIFA sud jer su njegovi advokati smatrali da je njemu ugovor istekao ovog leta.

Olimpijakos je smatrao da Hvang ima važeći ugovor jos dve godine i za njegov odlazak je tražio 15 miliona evra.

I jedni i drugi su tvrdili da su u pravu i došlo se u pat poziciju. Tada se u igru uključila Zvezda i stupila u kontakt i sa Hvangom i sa Olimpijakosom i napravljen je kompromis.

Slučaj nije završio na sudu FIFA, Zvezda će platiti Olimpijakosu 5 miliona evra u tri godine, a Hvang će sa Zvezdom potpisati ugovor na četiri.

Tako je Crvena zvezda došla do najvećeg pojačanja u poslednjoj deceniji, igrača nivoa koga u normalnim okolnostima ne bi mogla da priušti.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "NOVI DAN, NOVI REKORD: Zvezda završila NAJSKUPLJE pojačanje u istoriji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*